≫ 

Đoković se dobro stara o nama: 10. teniser sveta o teniskim odlukama u doba korone

David Gofan pohvalio prvog reketa sveta i predsednika Saveta igrača o tome kako vodi brigu o ostalim teniserima u pregovorima sa ATP-om

  • 0
David Gofan

Foto: AP/Tanjug

Deseti teniser sveta, David Gofan, osvrnuo se na aktuelne teme u tenisu, koji je zaustavljen najmanje do 13. jula. Ove godine nećemo gledati Vimbldon, prvi put još od Drugog svetskog rata, a Belgijanac je pričao kako igrači vide trenutnu situaciju.

On je pohvalio Novkaa Đokovića i Vaseka Pospišila, koji pregovaraju sa ATP u ime igrača, a posebno je istakao da je bio šokiran odlukom Rolan Garosa da promeni termin.

- Svi želimo najbolje za turneju i za igrače. Sigurno je da nije svima isto. Novak Đoković i Vašek Pospišil se dobro staraju o nama. Oni su ti koji uvek pregovaraju sa ATP-om - rekao je Gofan i osvrnuo se na odluku Rolan Garosa koji će biti održan od 20. septembra do 4. oktobra.

- To je bila jedna bomba. Niko nije očekivao takvu odluku, jer se nije čak ni spekulisalo o odlaganju. Sve se odvilo veoma brzo. Rolan Garos je pokušao da sačuva svoju kožu i doneo je odluku bez da je ATP ili igrače uopšte obavestio, bio sam šokiran. Razumem razlog, ali ne razumem način. Najbolje bi bilo da se Grend slem turniri i ATP dogovore oko novog rasporeda, ali to neće biti lako - rekao je Gofan, koji je istakao i da je zamrzavanje ATP liste najpravednija odluka.

- Komplikovana je to situacija, na sve utiče drugačije. Neki su mogli da osvajaju bodove, neki su morali da ih brane. Prema nekima to nije fer, ali najpoštenije je bilo da dođe do "zamrzavanja". Videćemo, ali sigurno je da će biti adaptacija kada se sve nastavi - jasan je deseti teniser planete.

Video: Najbolji teniser sveta možeš da budeš i kada igraš tiganjem: Takmičenje nije prestalo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA