≫ 

Navijači ne vole jednu stvar kod Novaka: Argentinac objasnio zašto publika često favorizuje rivale

Dijego Švarcman istakao da je srpski tenise dosta vatren i emotivan na terenu

  • 17
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Argentinski teniser Dijego Švarcman dao je jedno od mogućih objašnjenja, zašto navijači na pojedinim velikim turnirima uvek favorizuju rivale Novaka Đokovića, a posebno Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Desilo se često da u finalima navijači podržavaju protivnika Đokovića i to ne jedan deo nego skoro ceo stadion, ali to našem asu nije smetalo da ih "počisti" sa terena.

- Đoković ima drugačiju ličnost, on više deluje kao običan čovek na terenu i pokazuje više loših emocija. Navijači to ne vole toliko. I, onda je normalno da navijači Nadala i Federera ne vole Đokovića previše - ističe Švarcman i dodao:

- Federer i Nadal su teniseri koji imaju perfektno ponašanje na terenu. Prosto mi je neverovatno da su za 20 godina samo nekoliko puta pokazali frustracije, da su nečim izritirani. Desi se nekada sa arbitrima, ali to je retko - pojasnio je argentinski teniser.

Kada je u pitanju trenutna konstelacija snaga "velike" trojke, Švarcman nema dilemu.

- Đoković je mnogo puta pobedio Nadala na šljaci i Federera na travi. Tako da bih rekao da je malo ispred njih.

Dijego Švarcman Foto: Tanjug/AP

- Videćemo da li će uspeti da dođe do njihovih rekorda. Đoković zna kako mora da održi visok nivo igre, jer ako ne održi, da li će osvojiti još dva grend slema - podvukao je Južnoamerikanac.

Video: Novak Đoković maltretirao Gorana Ivaniševića dok spava u avionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    8. april 2020 | 09:32

    Nije to ni prvi ni pravi razlog što publika navija za Noletove protivnike, već je jedini razlog samo zato što je Srbin. Trebalo je živeti van srpskih granica, pre bombardovanja, za vreme, ali i posle, i govoriti bar dva-tri strana jezika, onda bi ste bolje razumeli mržnju prema našem ASU! Srbi su na svim medijima toliko pljuvani, kaljani i omraženi, jednom rečju satanizovani, da ni jedan okean nebi mogao podneti toliki teret, već bi izazvao cunami. Neistine se o nama i dan-danas govore, ali mnogo manje, jer je iskrivljena istorija o nama ostala tako zapisana, kako bi zlikovci opravdali svoje zločinačke poduhvate za vreme bombardovanja.

  • miro

    8. april 2020 | 09:36

    nevole ga zasto sto je srbin

  • plavi safir

    8. april 2020 | 09:27

    Mogu da mu pljunu pod prozor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA