≫ 

"Teniski lanac ishrane" je surov prema slabije rangiranim igračima, nikad ovako nisu bili ugroženi!

Trener Serene Vilijams apelovao na teniske autoritete da pomognu slabije rangiranim igračima i igračicama u vreme kada nisu u mogućnosti da zarađuju

  • 1
Teniska reprezentacije Rusije Foto: AP/Tanjug

Iako je sport, samim tim i tenis, potpuno paralisan zbog pandemije korona virusa, i nema turnira, vodeći igrači, i oni malo slabije rangirani, ne brinu za egzistenciju, ali veliki je broj onih koji - strepe!

Dobro je poznato da igrači i igračice koji su van prvih sto na svetu, da ne pričamo o onim još slabije rangiranim, imaju muke sa finansijama i u regularnim okonostima, pa možemo samo da se zapitamo kako im je danas kada su praktično ostali bez priliva novca.

Na to je ne tako davno ukazala Gruzijka Sofija Šapatava koja je čak pokrenula peticiju za pomoć slabije rangiranim teniserima i teniserkama, apelovala na Tenisku asocijaciju da pokrene to pitanje, a sada je stigla i podrška od poznatog teniskog trenera Patrika Muratoglua.

Ovo je njegov apel da se pomogne teniskom korpusu igrača koji je trenutno, kako kaže, izuzetno ugrožen.

- Za razliku od košarkaša i fudbalera, teniseri nisu pkriveni fiksnim godišnjim zaradama. Oni su nezavisni sa svojim ugovorima. Plaćaju svoja putovanja, plaćaju fiksne plate svojim trenerima, dok njihova zarada isključivo zavisi od broja mečeva koje igraju - kaže Muratoglu, koji se brine o formi Serene Vilijams od 2012. godine.

Muratoglu, kao i većina njegovih kolega koji rade sa najvećim i najbogatijim imenima svetskog tenisa, ipak pokazuje empatiju i brigu prema teniserima koji nemaju ušteđevinu.

- Veoma mi je teško da razumem da, na primer, 100. igrač sveta jednog od najpopularnijih sportova na svetu, koga prate milioni, jedva može da živi od toga - kaže ovaj Francuz.

Veoma je važno, kako kaže, da teniska organizacija učini koliko može da pomoogne toj velikoj grupi igrača i igračica da ostanu deo ovog sporta i kada se pandemija završi.

- Uzdamo se u ljude koji vode ovaj sport, koji imaju moć da zaštite profesionalnu tenisku ekonomiju i održe socijalnu odgovornost. Ne možemo tek tako da se ne bavimo slabije rangiranim tensierima. To nije u redu. Hajde da iskoristimo ovo slobodno vreme i zaočnemo diskusiju na tu temu - poručio je Muratoglu.

Video: Najbolji teniser sveta odgovorio na izazov Rodžera Federera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👌🏼

    8. april 2020 | 18:05

    Nemogu zidari zaradit kao inzenjeri, boze moj, a svi na brzaka nemogu bit prvi i postat milioneri preko noci. Nek osnuju neki savez i uplacuju u njeg novac, ako dodju u ovakvu situaciju tad im savez pomogne. Nisu oni jedini koji ce krizu imat, tu ce bit milioni bez posla i jos sa porodicama. Tesko je, sta da se radi,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA