Požari, pa korona virus, očekujem da izbije i Treći svetski rat: Prvi čovek ATP-a o užasnoj godini

Andrea Gaudenci kaže da mandat nije mogao gore da mu počne

  • 0
Tenis Foto: pexels.com

Predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca Andrea Gaudenci izjavio je da je razgovarao sa najvećim asovima ove igre - Đokovićem, Federerom i Nadalom - i da su se složili da je cilj da se odigra što više turnira kada se završi pandemija korona virusa.

- Moramo da odigramo što je više turnira moguće u periodu koji bude nastupio, kako bi smo očuvali nagradne fondove i renking, ali, pre svega, kako bismo gledaocima doneli zabavu - rekao je Gaudenci za italijanske medije i dodao da je ideja da sezona počne krajem juna.

Italijan je početkom godine došao na funkciju i odmah se suočio s problemima.

- Posle nekoliko godina udaljenosti od tenisa, video sam neke sjajne prilike koje su se otvorile za razvoj ove igre, ali ovo sigurno nije scenario kojem smo se nadali. Moj mandat je počeo sa požarima u Australiji, a onda se desila pandemija korona virusa. Očekujem da izbije Treći svetski rat svakog momenta - rekao je u šali Gaudenci.

On je potvrdio da je komunikacija između turnira i dalje loša, ali da organizatori Rolan Garosa neće snositi nikakve posledice jer su bez dogovora sa drugima "prebacili" turnir za septembar, nedelju dana posle US Opena i za vreme Rod Lejver kupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA