≫ 

Đoković sastavio savršenog igrača: Evo šta bi uzeo od Nadala, Federera, pa čak i od Kirjosa

Novak Đoković je u uključenju sa Endi Marijem na Instagramu izemeđu ostalog projektovao i kako bi izgledao po njemu savršen teniser

  • 2
Rafael Nadal, Rodžer Federer Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images for Laver Cup

Novak Đoković i Endi Mari, kako su najavili, uključili su se uživo  na njihovim Instagram profilima, gde su pričali o svojim karijerama, utiscima, poznanstvu od malena, ali i odgovarali na pitanja vernih navijača i pratilaca na društvenim mrežema.

Od pitanja navijača, Endi je izdvojio jedno. Kako bi napravio savršenog igrača, od koga bi pozajmio koji udarac. Novak je počeo sa servom.

- Servis – Izner ili Kirjos. Džon ima sjajan servis, visok je, ali Nik za svoju visinu, ima najbolji servis - sa čim se složio i Mari.

Što se tiče ritrerna, Novak je rekao da bi pozajmio Endijev ritern!

- Igrao sam sa mnogim, ali od sve trojice rivala, mislim da mi je najteže servirati protiv tebe, jer imam utisak da mi sve vraćaš!

- Ako pogledaš naše mečeve, poen po poen, ima mnogo relija. Ako uzmem nekad lak poen na servis, mogu da slavim! Dobro čitaš, blokiraš, predosećaš”, rekao he Novak, a Endi je rekao da bu uzeo njegov ritern, zbog svega gore rečenog.

Rafael Nadal, Nik Kirjos, Australijan open 2020 Foto: Tanjug/AP

- Imati 93 odsto riterna, to je jako teško! Tebi to uspeva”, priznao je Mari.

Novak bi od Del Potra pozajmio forhend, mada je pomenuo i Fernanda Gonzalesa i Federera, dok je Endi izabrao forhend Rafaela Nadala.

Što se tiče bekhenda, Endi bi uzeo Novakov, zato što malo greši i posebno bi uzeo tu slajs bekhend, odbrambeni udarac sa proklizavanjem, jer smatra da to niko ne može da izvede kao Novak.

Đoković bi pozajmio Marijev bekhend, zato što ne greši i što otežava život protivniku maksimalno.

- Ne mogu da te prođem sa te strane. Kao da oba čekamo pravu loptu uz liniju, poštujemo bekhend jedan drugoga i ne očekujemo da dobijemo poen iz kroskort bekhenda…

APTOPIX Cincinnati Tennis Foto: Tanjug/Ap

Pomenuo bih i Stanov (Vavrinka prim. aut.) bekhend, posebno na šljaci. Kad je na lopti, možda ima i najbolji bekhend. Način na koji te izbaci sa terena, čini to kao Rafa forhendom. Dopada mi se i bekhend Medvedeva - priznao je Novak.

Đoković je izabrao volej Federera.

- On tako brzo izlazi napred, pozicionira se sjajno i ne da vam mnogo vremena. Sjajan mu je prvi volej. Ima momaka sa sjajnom tehnikom voleja, kao Felisijano Lopez. Ali kako Rodžer koristi voleje, to je nestvarno - dodao je Novak.

I Endi se složio da je Federer tu nenadmašan.

- On je jedan od onih koji to igra sjajno i pod pritiskom. Ne sećam se da je promašio volej u bitnim momentima - smatra Mari.

Rodžer Federer i Rafael Nada Foto: AP Tanjug

Novak je rekao da je Nadal mentalno fantastičan.

- On ima šampionski mentalitet, kroz šta je sve prošao sa povredama, i opet uspeva da se vrati, da ima taj intenzitet. Kad ga vidite kako skakuće pre meča, kreira taj izazov u vašoj glavi, kao da ćete se boriti sa gladijatorom.

-Uvek sam osećao da je tu između njega i Rodžera nijansa, ali bih izabrao Rafu-  rekao je prvi igrač sveta.

Rafael Nadal, Nik Kirjos, Australijan open 2020 Foto: Tanjug/AP

Što se tiče fizikalija, tu bi Novak izabrao Davida Ferera ili Dominika Tima.

- Ferer je fizički uvek bio fit, veliki ratnik, Tim takođe. Dao bih prednost Fereru, jer je duže igrao, a Dominik će još igrati”, poručio je Novak.

Video: Novak i Jelena u akciji joga akrobacije za ubijanje dosade u karantinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA