≫ 

Rodžer je bio bolji, ali sam ključne poene odigrao kao nikad: Novak o kultnom finalu Vimbldona 2019

- Malo je verovatno da ćemo se vratiti na teren u julu - poručuje Đoković

  • 11
Britain Wimbledon Tennis Nole i Federer posle epskog finala; Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je u razgovoru za britanski Skaj Sports da mu je prošlogodišnje finale Vimbldona protiv Rodžera Federera bio možda i najbolji meč u karijeri.

Posle četiri sata i 58 minuta i dve neverovatno spašene meč lopte na servis Rodžera Federera, srpski as je savladao Švajcarca sa 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12 u najdužem finalu odigranom u Londonu.

Bilo je to prvi put na Vimbldonu od 1948. godine da neki igrač spasi više meč lopti i osvoji titulu. Uzgred, u tom duelu je prvi put u istoriji igran taj-brek u petom setu.

- To finale sa Federerom, uz još jedno u Australiji protiv Nadala 2012, najbolje su moje partije ikada. Sa tehničke strane, Rodžerov kvalitet igre je bio bolji i brojke to potvrđuju, ali sam u ključnim poenima odigrao kao nikada u karijeri - rekao je Đoković.

Zanimljivo da je Novak tada postao tek treći teniser u istoriji koji je osvojio više od jednog Grend slema, a da je tokom turnira spasavao meč lopte, posle Roda Lejvera i Serene Vilijams.

Prvi put je to uradio na US Openu 2011. godine, kada je takođe protiv Federera spasao dve vezane meč lopte na servis Švajcarca.

Đoković se osvrnuo i na potencijalni nastavak sezone, koji je pod znakom pitanja.

- Zvanični datum nastavka je 13. jul, ali je WTA otkazala već turnir u Kanadi. Moramo da vidimo kako će se razvijati situacija u SAD, jer bismo tamo trebali da igramo u avgustu. Moramo da imamo jasnu situaciju, a trenutno je nemamo. Malo je verovatno da ćemo se vratiti na teren u julu - zaključio je Đoković.

Video: Došlo je vreme da šišam pećinskog čoveka, Jelena pokazala kako je sredila Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    30. april 2020 | 23:07

    Nole ne kaki nemoj da mu se cepis!!!!Ubijes ga u pojam svaki mec!!!Ti si mu nocna moraa nolee on tebe sanjaa !I nadam se da ces ga prestici u svakom smislu!

  • Dusan Dzigurski

    30. april 2020 | 22:09

    Taj Djokovic ima vise srece nego pameti, Federer ga uvek nadigra ali nekako uspe da izgubi.

  • Oskar Skrinjar

    7. maj 2020 | 20:44

    Djokovic i Federer su igraci istog, vrhunskog kvaliteta, pravi sampioni i na terenu ali i u zivotu. Zivela obojica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA