≫ 

Tenis kakav pamtimo, neće pre Rolan Garosa 2021: Đoković i Ivanišević spremaju "lek" za igrače

Ivanišević je delom oslikao i kako se oseća Novak tokom perioda mirovanja

  • 1
1159188099 Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Goran Ivanišević, trener najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića smatra da se "beli sport" neće vraćati u punom kapacitetu pre sledećeg proleća.

Ivanišević tvrdi da je sportistima najgore, a verovatno je u tenisu najteže pogođen upravo Đoković jer je bio u naletu i dobrom ritmu posle Australijan opena početkom ove godine.

- Što se tiče sportista najgore je, zdrav si, hoćeš da se baviš sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju niko nije bio spreman. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kada - rekao je Ivanišević za HTV.

Pandemija korona virusa naterala je organizatore turnira da ih redom otkazuju, ATP i WTA tur se neće vraćati do leta, ove godine izvesno nećemo gledati Vimbldon, a pitanje je hoće li i pod kojim uslovima biti US Opena.

Takođe, organizatori su Rolan Garos pomerili za septembar, nedelju dana posle prvobitno planiranog termina za US Open. Pitanje je šta će od toga biti ostvarivo.

- Moja najoptimističnija procena je proleće sledeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomeranju Australijan opena za mart, što je takođe opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude pre Rolan Garosa ili Vimbldona sledeće godine - uveren je Ivanišević.

On je ispričao nešto i o ideji formiranja regionalnih turnira kako bi igrači koliko je moguće ostali u formi i tako dobili kakav-takav lek za period mirovanja tokom pandemije korone.

- Razmišljali smo o seriji mini-turnira, Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovde u Hrvatskoj, tamo u Srbiji će biti sigurno. Videćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionisati u šestom, sedmom mesecu - nada se Ivanišević.

Video: Majka Dijana otkrila informaciju koju niko nije znao: Novak je pre Jelene bio u vezi sa odbojkašicom

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oskar Skrinjar Skrinjaroti

    7. maj 2020 | 22:21

    Djokovici su divni ljudi, obozavam ih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA