≫ 

"Lako je Đokoviću da pomaže, kad su on, Rafa i Federer zaradili po 100 miliona od turnira"

Trideset peti reket sveta Gvido Pelja pridružio se protivnicima ideje da se pomogne niže rangiranim teniserima

  • 20
Gvido Pelja Foto: Tanjug/AP

Pelja smatra da fond koji ima za cilj pomoć igračima ispod 100, 200. mesta i niže na ATP listi, ne treba da primorava igrače iz top 100 da doniraju novac.

Slabije rangirani se bore da opstanu zbog prekida sezone usled pandemije korona virusa zbog koje su ostali bez redovnih prihoda.

Novak Đoković je ponudio rešenje formiranjem posebnog fonda, ali je toj misli za sada bilo više protivnika poput Dominika Tima, Matea Beretinija, Gvida Pelje.

- Nijedan teniser ne gladuje. Ja ću pre da usmerim novac ljudima koji umiru, dok tenis uvek gleda one dobrostojeće. To je tužna istina. Biram da pomognem ljudima u mom gradu koji umiru ili nemaju hrane što je bitnije od sporta - tvrdi Argentinac za Metro 95.1.

On je naveo i primer Kristijana Garina i Džeka Soka. Objasnio je da se Garin tek nedavno popeo sa 60. na 18. mesto ATP liste.

Međutim, pronalazi da je arbitrarno procenjivati koliko on kao broj 18 može da plati, kada je njegova ekonomska realnost drugačija nego kod onih koji su se ustalili u Top 20.

- Te nijanse treba razmatrati. Nije isto kao Federeru, Nadalu ili Đokoviću koji moraju da daju po 30 hiljada dolara, kad imaju samo od nagrada zarađeno više od 100 miliona - kategoričan je Pelja.

Istakao je vrlo brzo i da je to razlog zašto je više na strani Dominika Tima.

- Sviđa mi se što postoji podrška igračima da se održe, ali nisam saglasan sa obavezom da mora da se doprinese, bez poznavanja mogućnosti svakog tenisera. Više sam na Timovoj strani. Mislim da je ok da ATP uskoči i napravi stvari ravnomernijima. Potrebno je tu mnogo debate - podvukao je Pelja.

Video: Zanimljiv program uživo: Najpoznatiji teniseri sveta u razgovoru na Instagramu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    10. maj 2020 | 07:54

    Pa kad je njima lako. Budi i ti prvi pa da bude lako i tebi!

  • Hmhm

    10. maj 2020 | 09:18

    Ljudi koji zaradjuju na stotine hiljada ili cak milione dolara, a tesko im dati pomoci od par hiljada dolara...onda vidite kakvi su to ljudi...

  • Miki

    10. maj 2020 | 07:53

    Ma samo se ovaj nas pravi pametan nesto, ako hoces pomazi i nemoj da forsiras druge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA