≫ 

Novak doneo odluku da ne igra više tenis: Jelena otkrila kako ga je ubedila da se vrati i dominira!

Supruga najboljeg tenisera sveta otkrila je šokantne detalje iz njegove karijere!

  • 5
Novak i Jelena Đokovića Foto: Printscreen: Instagram/djokernole

Jelena Đoković ispričala je da je Novak 2018. godine nakon šestomesečne pauze zbog problema s laktom doneo odluku da prestane da se bavi tenisom.

Tek se vratio nakon dužeg oporavka i nije imao samopouzdanje jer je eliminisan već u prvom kolu Majamija, pa je čvrsto odlučio da okonča svoju profesionalnu karijeru.

Nije mu bilo lako jer je duga pauza ostavila traga na njemu, najviše mentalno.

- Rekao mi je da odustaje. Izgubio je u Majamiju, bio je to zaista užasan poraz nakon kog nas je okupio sve i rekao "ljudi, ja sam završio s ovim". U tom trenutku pomislila sam "šta?", a on je jednostavno rekao "da, to je to" - ispričala je Jelena američkom novinaru Grejemu Besindžeru nastavila:

- Nakon toga rekao je da bi trebalo razgovarati sa sponzorima. Rekao je: "želim da budem iskren s njima, ne znam da li prestajem s tenisom na godinu dana ili zauvek. Recite im da ako žele ostanu uz mene, a ako ne žele to je u redu. Samo želim da svi budu ok s ovim..."

Deset punih dana Novak je stajao iza svoje odluke i živeo kao da je prestao da igra.

Jelena Đoković, Novak Đoković, sanremo Foto: Instagram.com/djokernole

- Mislim da je deset dana živeo s tim da više nikada neće igrati - otkrila je Jelena.

Kako je jednom rečenicom probudila u njemu inat i ponos

A onda, Novak je sa suprugom i decom otputovao ne odmor. Jelena i Stefan jednog dana igrali su tenis i Novak je poželeo da im se priključi.

- On kada odluči da želi da prestane sa tenisom to znači da više ne želi ni da ga gleda, ni da igra iz zabave. Rekao mi je da ne želi više ništa da ima sa tenisom.

- A ja sam zavolela tenis i našla sam neku staru mašinu za loptice, igrala sam, Stefan mi ih je skuplja o i dodavao. Novaku je tenis postao opterećenje. Ali kada je video koliko se Stefan i ja zabavljamo, a on sedi bez patika, bez majice pored... pitao je "mogu li i ja da dobijem reket", a ja sam mu odgvorila da je on doneo svoju odluku i da sada ostavi teren nama, da je sada došlo naše vreme.

Stefan Đoković, Tara Đoković, Novak Đoković, Jelena Đoković Foto: Profimedia/Backgrid UK

- Zadirkivala sam ga. Ali Stefan je insistirao da tata razmeni nekoliko loptica s njim. Novak je ustao i probao i shvatio da se ne oseća loše. Igrali smo malo i nakon toga je ponovo svaki dan išao sa decom na teren - priča Jelena i dodaje:

- Poslednjeg dana odmora, konačno se obukao kako treba, obuo je svoje patike za tenis i rekao: "Zvaću Marjana i pitaću ga da ponovo bude moj trener".

- I sve nakon tog je istorija- završila je priču Novakova supruga, a svi znamo šta je potom usledio - neverovatan povratak i dominacija srpskog tenisera i svetskog broja jedan.

Kada padne suviše nisko, tada se uzdiže

Supruga Novaka Đokovića ispričala je i da je nestrpljenje umalo koštalo Novaka karijere, ali da je uspeo da se izdigne iz pepela kao feniks.

- Nakon operacije lakta Novak je bio nestrpljiv. Žurio je da se vrati na nivo od ranije, ali nije bilo rezultata.

-  Svi smo mu govorili da uspori, ali je on je nastavljao da se forsira i forsira... Govorio je "ne želim da usporim", hteo je sve previše brzo i padao je, padao i padao. On je kao feniks. Mora da padne skroz nisko, da izgubi sve da bi mogao da se uzdigne.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA