≫ 

Đoković otkrio najbolniji momenat u karijeri: Te olimpijske igre...

Srbin se prisetio traumatičnog poraza u prvom kolu Rija

  • 0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je da mu je poraz u prvom kolu olimpijskog turnira u Riju pre četiri godine od Huana Martina Del Potra, najteži i najboljniji momenat karijere.

U razgovoru sa američkim novinarom Grejemom Bensindžerom, Đoković se prisetio tog, kako je rekao, vrlo teškog i mučnog trenutka.

- To je bio jedan od najbolnijih momenata koji sam imao u mojoj akrijeri - nije ostavljao dilemu Novak.

- Stvarno?- upitao je Bejsindžer.

- Da - potvrdio je Nole, pa ispričao da je nedovoljno dobra mentalna priprema, istina malo i povreda, dovela do takvog ishoda meča.

- Imao sam ogromna očekvanja na olimpijskim igrama, bio sam prvi na svetu, osvojio četiri Grend slema zaredom, bio na vrhuncu karijere u smislu rezultata, igre, i ako je postojao trenutak za zlatnu medalju to je bio taj. Ali, malo zbog povrede, takođe i zbog tog pritiska koji sam sebi nametnuo, izgoreo sam. U tom trenutko nisam umeo to da iznesem na pravi način, još i ta povreda je bila. Izgubio sam meč prve runde, uspeo sam opet da odigram tesan duel sa dva taj-brejka... To me je jednostavno slomlilo, jer su olimpijske igre najveća sportska manisfestacija u istoriji sporta, a reprezentatovati svoju zemlju na takvom događaju je velika čast i privilegija.

Tokio će biti naredna šansa za našeg asa da popravi utisak i dođe do toliko čekane zlatne olimpijske medalje.

- Četiri godine kasnije imam više iskustva kako da prevaziđem takvu situaciju, tako da ću sigurno napraviti drugačije prirpeme za Tokio. Poenta je da moram da se spremam za Igre kao za bilo koji turnir. U prošlosti sam na olimpijske igre gledao na nešto potpuno drugačije, što u suštini i jeste, ali ako želim najbolje da izvučem iz sebe moram da tretiram taj turnir kao i svaki drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA