≫ 

Novakova ideja je dobra za ATP, ali ženski tenis je drugačija stvar: Krunić pojasnila svoju izjavu

Srpska teniserka koja je članica WTA saveta malo je pojasnila svoj stav koji su mnogi protumačili kao kontra ideje Đokovića

  • 0
Aleksandra Krunić Foto: MN Press

Srpska teniserka Aleksandra Krunić istakla je da se ne protivi ideji Novaka Đokovića o prikupljanju novčane pomoći za slabije plasirane tenisere, već da se to ne može primeniti u ženskom tenisu.

- Moj intervju za ukrajinski BTU je bio na temu rada u Savetu igrača i na temu pomoći igračima.

- Novakova ideja je bila jedna od brojnih tema u sklopu tog intervjua. Moj posao u Savetu igrača je da zaštitim interese igračica i da zajedno sa devojkama u savetu pronadjemo najbolje rešenje za WTA igračice.

- Nisam komentarisala Novakovu ideju kada je u pitanju ATP već njena primena u okviru WTA. Odlučeno je da se pomaže u skladu sa ostvarenom zaradom nakon zaključka da je ovo bolji pristup nego pomoć na osnovu ranga.

- Novakova ideja je potencijalno dobro rešenje za ATP, ali moramo razdvojiti stvari i napraviti razliku izmedju ženske i muške konkurencije. Na kraju krajeva, to je i moj posao u Savetu i usaglasile smo se da je rešenje koje predlažemo najbolje moguće za sve igračice.

Novak Đoković Foto: AP /Tanjug

-Lično sam uvek za pomoć drugima i javno sam uvek na tu temu govorila, ali je moj zadatak sada bio da budem učestvujem u odluci za dodelu novca onima kojima je zaista najpotrebniji i naša odgovornost kao Saveta je bila da igračice dobiju dovoljnu svotu novca tako da on zaista bude od pomoći, a ne da se raspline.

- Treba imati u vidu i da se zarada 250. muškarca i 250. žene značajno razlikuje i da žene zaradjuju mnogo manje pa smo tako morali početi od višeg ranga i time završiti na višem rangu. Opcija pomaganja do 700. mesta u WTA nije bila u opticaju jer je zajednička procena unutar Saveta bila da takva pomoć ne bi bila dovoljno efikasna. - navela je Krunić.

Video: Aleksandra Krunić o razlozima poraza na Australijan openu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA