≫ 

Novak Đoković najavio spektakl: Dovodim Zvereva, Dimitrova i Tima, nadam se da će biti i publike

Teniski broj 1 opet u Srbiji!

  • 14

Novak Đoković rešio je da se obrati srpskoj javnosti po dolasku u Beograd.

Najbolji teniser sveta je pre dva dana doputovao iz Marbelje, a sada se sprema za turnir koji će se održati u prestonici Srbije.

U pitanju je "Adria Tour", takmičenje humanitarnog karaktera, koje će ujedno biti prilika i da se pomogne ugroženima, ali i da se održi forma u tenisu.

Na početku obraćanja, on je najavio dolazak Zvereva, Dimitrova i Tima u Srbiju, nada se i da će biti popuštanja pravila što se tiče publike.

- Dobar dan pre svega i hvala što ste se okupili u velikom broju i prepoznali značaj jadranske turneje od mesec dana sa pet različitih lokacija. Srećan sam što ću imati priliku da igram pred publikom u Beogradu i što ću putovati po regionu u susedne zemlje i tamo igram po turnirima tamo. Bilo je malo vremena da organizujemo sve što predstavljamo vama. Apsolutno svi prihodi od TV prava i ugovora, sve ide u humanitarne organizacije. Fondacija "NĐ" će biti jedna od vodećih koja pokriva čitav Adrija tur i svetske zvezde koje dolaze ovde će imati mogućnost da izaberu neke humanitarne organizacije.

- Svi dolaze besplatno jer u teniskom svetu obično postoji garancija. Zbog mog odnosa sa njima i humanitarnog karaktera su se stavili na raspolaganje. Neki će igrati jedan vikend, neki i više. Postoji razlika i moramo sa svakim da pričamo.

Video: U Beograd, pored Tima i Dimitrova dolazi i Aleksandar Zverev

Onda je najavio Novak veliko ime.

- Sa vama danas želim da podelim da Saša Zverev dolazi u Beograd pored Grigora Dimitrova i Dominika Tima. Zahvalan sam i presrećan što ću imati mogućnost da ugostim njih dvojicu u mom rodnom gradu i našem klubu ovde na 25. maju. Nadam se da će se do tog 13. juna neke regulacije izmeniti, pa da ćemo imati mogućnost da imamo publiku. To je neizvesno, ali mi moramo da pratimo i poštujemo zakonske regulacije i pravila kriznog štaba i Vlade kao i u Hrvatskoj, Bosni i Crnoj Gori gde ćemo putovati.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Potom je Novak izneo detalje za Hrvatsku i Crnu Goru.

- Izvesno je 100 posto da će Beograd i Zadar sve organizovati i turniri će biti na tim lokacijama, Crna Gora i Bosna i Hercegovina još nisu sto posto potvrđene. Iza nas ovde smo stavili lokacije i gradove iz razloga što ja lično želim da se to tamo održi, ali prosto, zbog kasnog početka organizacije i strukturiranja celog projekta, te dve lokacije nisu sigurne. Ali radimo na tome da se to tamo ostvari. Ova tri imena svetskih tenisera će svi biti u Beogradu, Tim će doći samo u Beograd, postoji mogućnost da Zverev ode i u Hrvatsku, a Dimitrov i u Crnoj Gori.

Novak je potvrdio da pregovara sa još nekoliko internacionalnih teniskih zvezda, pa će se dodatna imena koja će kompletirati tim od šest, sedam elitnih igrača za Beograd i Hrvatsku objaviti u narednom periodu, nisu još sve stvari završene. Postoji želja da se i dame nadmeću.

KZN, konferencija, Novak Djokovic Foto: Nikola Tomić

- U petak ćemo takođe imati razgovore, razmatramo mogućnost i za ženske mečeve u petak i nedelju. Jako je komplikovano, nemamo dovoljno resursa i organizacione strukture da organizujemo isto što organizujemo i za muškarce, ali hoćemo da damama pružimo sličnu mogućnost. Hoćemo da igramo i dublove ako pravilnici dozvole, jer ITF kom pripada i Teniski savez Srbije za sada dozvoljava samo singlove. Hteli bismo trodnevni program. Pobednik turnira će imati garantovano mesto, a još nije potvrđeno da li će i pobednik i finalista igrati taj završni turnir sa nama šestoricom.

uskoro opširnije...

Video: Novak Đoković pokazao magiju na treningu u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA