≫ 

Krio sam da treniram, da ne izazovem bes drugih tenisera: Nole priznao kakve je uslove imao!

Đoković priznao da nije želeo sve da objavi

  • 7
KZN, konferencija, Novak Djokovic

Foto: Nikola Tomić

Novak Đoković najavio je Adria Tour u Beogradu, ali je priznao i kako je radio tokom pauze.

Najbolji igrač sveta je učinio sve da se pomogne slabije rangiranim teniserima, izazivao je različite reakcije svojim gestovima, ali nisu ga mnogi najbolje shvatili.

Zato je sada priznao i da je trenirao koliko je god kvalitetno moguće, jer je za to imao uslove u Marbelji.

- Imao sam priliku da treniram skoro svaki dan tokom korona virusa jer smo odsedeli u kući koja je uz teniski teren. Igrao sam mnogo tenisa na tvrdoj podlozi, ali nisam to kačio po mrežama da ne bih razbesneo druge igrače. Počeo sam nedavno i na šljaci, ovde sam imao dva treninga, dobro se osećam fizički. Bio sam dosta aktivan, pratio sam svoj program. Naravno, intenzitet se umanjuje jer se nisam spremao za turnire, ali čitav Adrija tur gledam vrlo ozbiljno.

- Da svi teniseri koji budu došli, prvi put će biti Zverev, Tim i Dimitrov, da se vrate sa pozitivnim utiskom i naše zemlje i organizacije i turnira. Ja posredujem u organizaciji, pokrenuo sam čitavu ideju projekta i svakodnevno komuniciram i sa TSS i sa firmom koja organizuje sve ovo. Trenutno međunarodno takmičenje, ITF i ATP se neće desiti pre prvog avgusta i to je neizvesno. Ja posle opet imam vremena ako se nastavi na tvrdoj podlozi u Americi jer imam mesec dana da se spremim za nastavak sezone.

Turnir Adrija tur će se igrati na šljaci.

- Podloga će biti šljaka jer je lakše organizovati njih. 90 posto terea u regionu su na šljaci i za nekoga ko igra kao što sam ja čitavu jadransku sezonu turnira na šljaci, opet ima vremena da se prešaltam, lakše je organizaciono izabrati šljaku.

Mašta Novak i o Sarajevu kao odredištu za tenis.

- Pre svega kao što sam napomenuo, radimo na cilju da se sve ove lokacije iza mene ostvare, uključujući i Sarajevo, gde bi bio kraj cele turneje gde bih igrač meč sa Džumhurom. Ako postoji mogućnost za dubl, onda bismo igrali verovatno sa Mirzom Bašićem, Brkićem i ko je na raspolaganju. Nisu stoprocentno zakucane lokacije CG i BiH jer smo više vremena posvetili Srbiji i Hrvatskoj jer su te dve lokacije prvi datumi, sada najbliži i morali smo da se postaramo da sve to prođe kako valja i treba i to je sigurno. Sada smo se više posvetili i CG i Banjaluci i Sarajevo i nadamo da će se ostvariti.

Video: U Beograd, pored Tima i Dimitrova dolazi i Aleksandar Zverev

(M. LJ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    25. maj 2020 | 17:35

    Nole,mogu da ti pljunu pod prozor. Živ bio i Bog te čuvao.

  • Dragan

    25. maj 2020 | 16:21

    Iskusan je Nole sacekace ih spreman pa ima da ih guli ko mlade krompirice.

  • Zaratustra

    25. maj 2020 | 16:46

    Pa sta Nolo misli, da ostali teniseri nisu trenirali i da je samo on trenirao tokom korone? Mnogo je naivan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA