≫ 

Crna Gora problem za organizaciju Đokovićevog turnira?

Srpski teniser lično želi da Adria Tour dođe u Crnu Goru ali postoje infrastrukturni problemi

  • 5
Novak Đoković, Konferencija za Novinare Foto: Nikola Tomić

Srpski teniser Novak Đoković organizuje teniski Adria Tour na kojem će učestvovati velike zvezde belog sporta. Osim Đokovića potvrđeno je učešće Dominika Tima, Aleksandra Zvereva i Grigora Dimitrova.

"Adria Tour" je takmičenje humanitarnog karaktera, koje će ujedno biti prilika i da se pomogne ugroženima, ali i da se održi forma u tenisu. Za sada se zna da su Beograd i Zadar sigurni domaćini turnira, dok za BIH konkuriše Banja Luka, a za Crnu Goru se još uvek ne zna ko bi mogao da organizuje.

U organizaciji našeg šampiona, „Adria Tour“ će biti održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul).

Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gde će Novak i Damir Džumhur da odigraju egzibicioni meč.

Video: U Beograd, pored Tima i Dimitrova dolazi i Aleksandar Zverev

- Izvesno je 100 posto da će Beograd i Zadar sve organizovati i turniri će biti na tim lokacijama, Crna Gora i Bosna i Hercegovina još nisu sto posto potvrđene.

- Stavili smo lokacije i gradove iz razloga što ja lično želim da se to tamo održi, ali prosto, zbog kasnog početka organizacije i strukturiranja celog projekta, te dve lokacije nisu sigurne - rekao je Novak nedavno na konferenciji za medije..

Kako Telegraf.rs saznaje, osnovni problem je što Crna Gora ne zna gde bi infrastrukturno uspela da ispoštuje sve uslove. Novak u Crnu Goru može bilo gde, ali je postojanje stadiona osnovni problem. Podgorica nije opcija, samo primorski gradovi.

Naravno, na sve to se dodaje i novonastala situacija između dve države, pa je realno da se u narednim danima sačekaju neke konkretnije odluke i da li će turnira uopšte biti.

Video: Đoković izneo detalje razgovore sa Federerom i Nadalom o dolasku u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sm

    27. maj 2020 | 13:13

    Sta ovaj Milo radi,da covek nepoveruje... Ovaj covek je izgubio realnost,vlast je cudo !

  • 😊

    27. maj 2020 | 13:24

    I onda Srbija problem!

  • Veronika

    27. maj 2020 | 15:19

    Nikakav problem-nama je zabranjen ulazak u CG,a i Novak je SRBIN,samo su oni na gubitku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA