≫ 

Đoković ne brine zbog Crne Gore: Igram tamo 90 odsto!

Najbolji srpski teniser i njegova misija su daleko iznad političkog mulja koji se servira

  • 0
Novak Đoković, Konferencija za Novinare Foto: Nikola Tomić

Tenzije koje generišu političari na relaciji Srbija - Crna Gora neće uticati na to da navijači Novaka Đokovića na delu vide najboljeg srpskog tenisera, uvek rado viđenog u bratskoj državi.

Međutim postavilo se pitanje njegovog odlaska u Crnu Goru zbog aktuelnih političkih tenzija, koje, srećom, nisu odraz pravog odnosa naroda u dve države, pa otud i Novakov relaksiran odgovor na temu da li će se turnir koji je planirao u sklopu "teniske turneje po regionu", održati u bratskoj zemlji.

Još nije potvrđeno, to ćemo potvrditi početkom sledeće nedelje. Ima još nekoliko stvari koje moramo da definišemo organizaciono, ali i dalje postoji želja da se ide tamo - objasnio je Nole za Sportski žurnal.

Porto Montenegro je potencijalni domaćin spektakla.

- To je jedna od opcija, imamo nekoliko pa ćemo videti. Mnogo je detalja i pojedinosti koje moraju da se uzmu u obzir. Naravno i od prenosa tehničke robe, tribina i svega ostalog preko granica. Kako sada stoje stvari, to nije moguće, pa čekamo da se to stanje promeni. Koliko smo čuli, biće otvorene granice od ponedeljka ili utorka. Ako tako bude, postoji velika verovatnoća da idemo u Crnu Goru.

Ostali turniri su skoro potvrđeni, Sarajevo i Zadar sigurno, čeka se još samo Banjaluka.

- Banjaluka će biti potvrđena uskoro, vrlo verovatno idemo tamo. Za Banjaluku i Sarajevo se ne brinem. I Banjaluka i Sarajevo i Crna Gora treba da se potvrde početkom sledeće nedelje i zato ne mogu da kažem zasigurno da ćemo ići tamo, ali šanse su više od 90 odsto za sva tri turnira.

Da će Crna Gora ugostiti najvećeg sportistu na ovim prostorima potvrđuju i reči ambasadora te države u Srbiji Tarzana Miloševića.

Imao sam kratak razgovor sa stricem Novaka Đokovića, nije bila tema ulaska u zemlju nego u kontekstu priprema turnira. Nemam nikakvih informacija da se neće dozvoliti Novaku Đokoviću da dođe u Crnu Goru - rekao je Milošević.

Video: U Beograd, pored Tima i Dimitrova dolazi i Aleksandar Zverev

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA