≫ 

Đoković daje 30.000, a zaradio je sto miliona, to je mizerno: Amerikanac opet udario po Novaku

Nije baš naklonjen prvom reketu sveta u poslednje vreme

  • 30
Novak Đoković, Konferencija za Novinare Foto: Nikola Tomić

Američki novinar Ben Rotenberg ponovo je kritikovao Novaka Đokovića, ovog puta zbog visine iznosa koji je planirao da donira slabije rangiranim teniserima.

Đoković je po početku korona krize izneo plan da bolje rangirani igrači doniraju manje uspešnim kolegama novac jer je pandemija virusa prekinula takmičenja na ATP i WTA turu.

Plan je bio da najbolje rangirani doniraju po 30.000 dolara, a ostali u Top 100 nešto manje, srazmerno plasmanu.

- Đokovićev plan je bio "doniram 30.000". Ali on je zaradio više od sto miliona tokom karijere. To je otprilike polovina onoga što bi zaradio kada bi ispao u prvom kolu Australijan opena - rekao je Rotenberg u specijalu Tenis mejdžorsa.

Međutim, osmostruki osvajač prvog Grend slema sezone se ni ove godine nije zaustavio u prvom kolu, već je otišao do kraja i uzeo novu titulu.

- Umesto toga, osvojio je AO i samim tim, koliko, tri miliona za to. On hoće da da samo 30.000. To je mizerno malo za najbolje tenisere. Sistem donacija bi trebalo više da bude orjentisan ka najboljim igračima - dodao je Rotenberg.

Novak Đoković, Šervin, Ben Rothenberg Foto: Instagram/djokernole, Twitter/BenRothenberg

Jedan od njih je i Dominik Tim koji se pre nekoliko nedelja izjasnio da ne želi da pomogne, tako da je Đokovićeva ideja podelila teniski svet.

On je posredstvom svoje fondacije pomogao u borbi protiv korona virusa i izdašnim donacijama Srbiji i Italiji, o čemu je Telegraf već pisao.

Video: Novak i Jelena Đoković donirali milion evra za nabavku respiratora za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    31. maj 2020 | 11:57

    Što ne pita svoje tenisere koliko su dali?

  • aaaaaa

    31. maj 2020 | 13:10

    Nole nije igrao za druge nego za sebe, tenis nije timski sport nego singl, da su srećni što je odlučio i 30 hiljada da dadne, jer nema nikakvu obavezu, u ovom trenutku amerikancima gori kuća a oni gledaju u Novakov džep umjesto da zovni vatrogasce

  • tea

    31. maj 2020 | 12:13

    nije morao nista,njegova dobra volja i to mu je hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA