≫ 

Oglasio se i Đoković sa antirasističkom porukom: Nije ostao nem na ubistvo Džordža Flojda

Najbolji teniser sveta je poslao jasnu poruku

  • 15
Novak Đoković, Konferencija za Novinare

Foto: Nikola Tomić

Ameriku tresu neredi i protesti posle ubistva Džordža Flojda, a tim povodom su se brojni sportisti oglasili. Među njima je i Novak Đoković.

Utorak je protekao u crnim pozadinama na objavama na Instagramu u okviru akcije "BlackoutTuesday", mnogi sportisti su izrazili solidarnost sa tamnoputim kolegama, a isto je učinio i Novak.

On je poslao poruku da su svi životi važni i da ne sme biti razlika, pošto su tamnoputi stanovnici SAD često bili na udaru represije.

Mnogi problemi sa rasizmom u Americi su tek sada isplivali, sve je eskaliralo stravičnim snimkom, na kom je nesrećni Flojd tražio da mu poštede život, na šta su policajci ostali nemi.

Jedan mu je gnječio vrat kolenom dok je Flojd bio vezan, trojica su to samo posmatrala bez reakcije.

 
 
 
View this post on Instagram

Black Lives Matter. #BlackoutTuesdayA post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

 

Video: Mirno su protestovali, a policija upotrebila suzavac na njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    2. jun 2020 | 23:59

    Nole,ostavi se politike! I do sada je bilo toga pa se nije dizala prasina! Otkud sad najednom? Posto nisu sa koronom uspijeli svoj plan sprovesti do kraja,sad su ovo iscenirali! Jednostavno,vrsi se veliki pritisak na Trampa jer zeli da se obracuna sa globalistickom bandom! A sto se tice tog crnca i ugrozenosti crnaca u USA,ostavite se tih gluposti i manipulacija.

  • Vasilije

    2. jun 2020 | 21:46

    Videcemo sta ce dalja istraga da kaze. Da li je bio rasisticki povod ili privatni, posto su se nesretbi Floyd i bezkrupulozni policajac licno poznavali iz jednog nocnog kluba gde su skupa radili kao security. Sve je ovo dio kampanje potiv Trampa, jer Minestoa je cela demokratska kao i njen guverner svi su opozicija.Sad ce se ovo smiriti za koji dan, a onda ce opet demokrate da izmisle neki drugi povod.Zivi bili pa videli.

  • Predator

    2. jun 2020 | 21:21

    Za vakcine je bio 100% u pravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA