Noletova podrška sa vrha, Nadal staje iza fonda: Morate da mislite i na one kojima je gore nego vama

Drugi teniser sveta ne misli da je fond loša ideja

  • 0
Rafael Nadal

Printscreen: Youtube/Australian Open TV

Španski teniser Rafael Nadal podržao je plan Novaka Đokovića za pomoć drugim, slabije rangiranim teniserima i to ne samo tokom pandemije korona virusa.

Zaraza COVID-19 je stopirala ATP i WTA tur zbog čega su slabiji igrači ostali bez prihoda i taj manjak treba da nadomesti Novakov plan.

On uključuje donacije i što su igrači bolje rangirani u Top 100, doniraju više novca. Konkretno, momci sa vrha treba da uplate u fond po 30.000 evra.

- Razne mere su primenjene, a neke od njih podrazumevaju stvaranje fonda u koji sto najboljih igrača uplaćuje novac da pomogne ostatku onih koji se zbog ove krize muče i prolaze kroz težak period - rekao je Nadal.

- Fond se kreira da pomogne svetu tenisa u globalu, ne samo igračima. U teškim vremenima, morate da mislite i o onima kojima je gore nego vama - dodao je Nadal.

Nisu svi za ovakav program, a poznato je odranije da se planu protivio Dominik Tim, Austrijanac koji je rekao da ne želi da donira novac igračima jer ne gladuju, a neki od njih se ni ne ponašaju kao pravi profesionalci.

Video: Đoković: Krio sam da treniram, da ne izazovem bes drugih tenisera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA