≫ 

Novak će da igra na iskustvo kad se vrati: Direktor Rolan Garosa ubeđen u nastavak dominacije

Direktor Rolan Garosa Gi Forže kaže da će "velika trojka" nastaviti da dominira i kada se nastavi sezona na ATP turu

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

On ne deli mišljenje onih analitičara, koji smatraju da bi pauza od ovih nekoliko meseci od takmičenja na najvišem nivou mogla da dovede do kraja njihovu petnaestogodišnju dominaciju. Naprotiv.

- Prilično sam siguran da će biti turnira i pre Rolan Garosa i to je dobro za igrače. Kada se tur restartuje, mislim da če igrači sa više iskustva i dalje biti na vrhu. Kad ste mlad igrač, onda četiri, pet sati morate da uložite u toku dana i da imate mečeve za ritam - smatra Forže.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal su pre karantina zbog pandemije korone bili pri vrhu, Novak je bio u sjajnoj formi i pobedio je na Australijan Openu i u Dubaiju, a Nadal ga prati na drugom mestu titulom u Akapulku.

- Rodžer, Rafa i Novak su igrači kojima treba manje treninga, oni mogu da se uzdaju u iskustvo i da još uvek budu najbolji u velikim trenucima. Mislim da su bili odlični prošle godine i u prvom delu ove, Novak je bio neverovatan - kaže Forže.

Federer se oporavlja od intervencije na kolenu, ali bi do kraja leta trebalo da bude spreman ako se sve resetuje po planu.

- Rodžer samo igra, kada je zdrav, mislim, svoj najbolji tenis, a Rafa deluje kao junior kad izađe na teren bilo gde u svetu, jer znate, deluje toliko srećno što je tu - zaključuje Forže.

Video: Luka Dončić pokazao Đokoviću šta ume s reketom

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA