≫ 

Amerikanci smislili način kako da spasu jedan teniski Masters

Masters Sinsinati bi mogao da se premesti na istočnu obalu

  • 0
Novak Đoković i Filip Krajinović Foto:AP/Tanjug

Teniski Masters Sinsinati mogao bi da se ove godine preseli iz savezne države Ohajo u Njujork i biti odigran u nedelji pre US Opena, na terenima Nacionalnog teniskog centra Bili Džin King, na kojima bi u nastavku bio odigran drugi ovogodišnji Gren Slem turnir, javlja Njujork Tajms.

To je predlog Američkog teniskog saveza (USTA) kojim se nastoji pomoći turnirima koji pripadaju krugu najznačajnijih teniskih takmičenja u Severnoj Americi da se ipak održe uprkos haosu, koji je kreirala pandemija bolesti covid-19.

Prethodno su organizatori oba turnira izrazili želju da se održe onako kako je planirano originalnim kalendarom, prema kome je takmičenje u Sinsinatiju trebalo završiti 23. avgusta, a početak US Opena je bio predviđen za 31. avgust.

Teniski svet je zaustavljen početkom marta, a međunarodnih takmičenja sigurno neće biti najmanje do početka avgusta. Teniserke i teniseri su se polako počeli vraćati u akciju kroz lokalne turnire, poput Adria Toura koji organizuje Novak Đoković.

Prema sadašnjem planu Rolan Garos kao drugi Gren slem turnir bi trebalo da počne samo nedelju dana po završetku US Opena, što bi predstavljalo veliki izazov za sve po pitanju prilagođavanja na novu podlogu.

Video: Luka Dončić pokazao Đokoviću šta ume s reketom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA