≫ 

U Hrvatskoj za Noleta i Adria tour spreman stadion od 9.000 mesta: Ivanišević najavljuje spektakl

Trener Novaka Đokovića kaže da je Zadar idealna sredina da ugosti najbolje tenisere na Adria Turu

  • 0
Goran Ivanišević Foto: Nikola Tomić

Goran Ivanišević, legendarni hrvatski teniser i trener Novaka Ðokovića, izjavio je da će predstojeći regionalni teniski turnir "Adria Tour" biti od velikog značaja za sve zemlje u kojima će se organizovati.

"Adria Tour", u organizaciji najboljeg tenisera sveta, biće održan u Beogradu, Banjaluci, Zadru, Sarajevu i Crnoj Gori.

Turneja počinje u glavnom gradu Srbije 13. i 14. juna, a Zadar će biti domaćin 20. i 21. juna, a za direktor turnira u Hrvatskoj delegiran je Ivanišević.

- Turnir će se igrati na šljaci, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju.

- Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji ce nam biti dozvoljeni.

- Biće stadion za 9.000 ljudi koji će se montirati ove nedelje. Nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svetu- rekao je Ivanišević, prenosi Hina.

Ivanišević je dodao da je Ðoković organizacijom turnira napravio veliku stvar za Hrvatsku i da je ovo trenutak da se Zadar pokaže u pravom svetlu.

Novak Đoković, Australijan open, Marjan Vajda, Goran Ivanišević, Ulises Badio Foto: Instagram.com/vajdamarian

- Ovo je svetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u odličnom svetlu, kao zemlju oslobođenu korona virusa i pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad sa ona dva Dejvis kup meča čija je organizacija bila neverovatna. Ne sumnjam da ce i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i teniseri koji dodu iz inostranstva biti veoma zadovoljni".

Nastup na turniru, koji imaju humanitarni karakter, potvrdili su Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Borna Chorić i Marin Čilić.

- Novak je i pre imao ideju da se organizujea jedan ''tur'', odnosno nekoliko egzbicionih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizovati, pogotovo sa uobičajenim rasporedom tenisera. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donela, omogućila je i ''Adria Tour''.

- Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam proverio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da ce ovo biti teniski spektakl na Balkanu - zaključio je Ivanišević.

Video: Đoković izneo detalje razgovore sa Federerom i Nadalom o dolasku u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA