Đokovićev brat obišao terene u Zadru za Adria tour

Direktor turnira Đorđe Đoković istakao da u Zadru ovaj reginalni turnir ima fenomenalne uslove

  • 6
Đorđe Đoković Foto: ATA Images

Adria Tour sve je bliže i teniski tereni na Višnjiku u Zadru pripremaju se za spektakularne mečeve koji će se održati 20. i 21. juna.

Đorđe Đoković, direktor Adria Toura, obišao je terene u Zadru koji će uskoro ugostiti neka od najvećih imena svetskog tenisa.

On je bio u društvu Vladimira Jovanoskog, direktora Hrvatskog teniskog saveza, suorganizatora turnira s kojim je prošao sve detalje.

Novak Đoković Foto: ATA Images

- Obišli smo prekrasni sportski centar u Zadru, zaista smo oduševljeni uslovima kojima raspolažemo tamo. Očekujem organizaciju na najvišoj mogućoj visini u saradnji s Hrvatskim teniskim savezom koji su nam na raspolaganju 24/7. Do sada smo imali sjajne razgovore i ideje pa verujem u sjajnu manifestaciju - izjavio je Đorđe Đoković, inače mlađi brat Novaka Đokovića.

Uz zemljane terene novog teniskog kompleksa, idućeg nedelje će se postaviti tribine za devet hiljada ljudi. Službene potvrde o broju navijača koji će moći uživati u tenisu Novaka Đokovića, Marina Čilića, Borne Ćorića i drugih šampiona za sada još nema, ali organizatori se nadaju da će smeti ispuniti barem pola kapaciteta tribina.

Interes za ulaznice je neverovatan, a HTS svakodnevno dobija brojne zahteve iz cele Evrope, a dolazak na turnir već su potvrdili brojni svetski i regionalni mediji.

Podsetimo, najbolji teniser sveta Novak Đoković okupio je vrhunske asove belog sporta koji će da se predstave publici na regionalnom „Adria Tour“ događaju od 13. juna do 5. jula. U organizaciji našeg šampiona, „Adria Tour“ će biti održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul).

Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gde će Novak i Damir Džumhur da odigraju egzibicioni meč.

Teniski Tereni Novak Foto: Nikola Tomić

Pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, najveća zvezda ove sportske manifestacije biće 26-godišnji Austrijanac Dominik Tim, treći teniser planete, trostruki grend slem finalista, osvajač 16 ATP pehara, uključujući i jedan iz masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Učešće na „Adria Tour“ je potvrdio i Bugarin Grigor Dimitrov, teniser kome je treća pozicija na rang listi bila najbolji plasman, a trenutno je 19. igrač na svetu. U karijeri je do sada osvojio osam titula u singlu, i jedan je od najkvalitetnijih takmičara sa ovih prostora.

Od domaćih igrača, igraće i Viktor Troicki, član zlatne srpske generacije iz 2010. koja je osvojila Dejvis kup, ali je u ekipnim takmičenjima za našu zemlju osvajao i ATP kup ove godine, kao i Svetski kup 2009. i 2012. Najveće uspehe ostvarivao je 2011. kada se popeo na 12. poziciju rang liste. Osvojio je tri titule u singlu do sada, Kup Kremlja i dva trofeja u Sidneju.

Video: Đoković izneo detalje razgovore sa Federerom i Nadalom o dolasku u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA