Đoković "oduvao" Federera u GOAT finalu: Završeno najveće glasanje za najboljeg igrača svih vremena

Teniskim rečnikom, bilo je 6:0, 6:1 za Novaka

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Eurosport je tokom karantina organizovao najveće tenisko glasanje kako bi se razrešila dilema ko je najbolji teniser svih vremena. U glasanju u kojem su učestvovali milioni, pobedu je odneo Novak Đoković i to u finalu protiv Rodžera Federera.

Kada su glasovi sabrani, Đoković je imao ogroman deo glasova na svojoj strani, čak 900.289. U teniskom pogledu bilo je oko 6:0, 6:1 - istaknuto je na sajtu Eurosporta.

Podsetimo, Novak Đoković je osvojio 17 Grend slem titula, tri manje od Rodžera Federera koji je rekorder po tom pitanju. Ali, 33-godišnji Novak vodi u međusobnim duelima protiv Švajcarca sa 27:23, što je apostrofirao i Pet Keš, legendarni osvajač Vimbldona iz 1987. godine, koji samtra da Federer čak nije ni drugi najbolji svih vremena, a da je Đoković prvi, a Nadal drugi.

Novak je na putu do finala prvo eliminisao Roda Lejvera, jedinog tenisera u istoriji Open ere koji je osvojio sva četiri Grend slema u jednoj godini, da bi u polufinalu imao više glasova od Rafaela Nadala, i na kraju je u finalu "počistio" i Rodžera Federera.

Video: Skači, skači, beri, beri: Nole u trešnja izazovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA