≫ 

Lajović: Ono što Novak radi za Srbiju je izuzetno, više nas ne prepoznaju samo kao zemlju ratova

Srpski teniser govorio uoči predstojećeg Adria Tura

  • 1
Dušan Lajović

Dušan Lajović; Foto: Tanjug-AP

Srpski tensier Dušan Lajović raduje se predstojećem Adria Turu u Beogradu na kojem očekuje teniski spektakl.

Podsetimo, regionalni Adria Tur, koji organizuje najbolji teniser sveta Novak Ðoković, sledećeg vikenda startuje u Beogradu.

- Radujem se učešću na Adria Turu, koji će biti pravi spektakl, s obzirom da dolaze velika imena. Sa druge strane, dobro je što je turnir humanitarnog karaktera i što je cilj da se pomogne onima kojima je najpotrebnije. Iz tog razloga je jos veća čast igrati na jednom takvom turniru - rekao je Lajović.

U petak je dan posvećen finalu TŠ Tur, uz sportsko-zabavni deo pun iznenađenja, u subotu se igraju mečevi po grupama, dok je u nedelju zakazana završnica, uključujući i finale turnira.

- Mislim da će biti veoma kvalitetan tenis. Istina je da niko od nas nije igrao već duži vremenski period, tako da će biti potrebno malo vremena da se uhodamo svi u tu takmičarsku formu, ali verujem da svi oni koji dođu da podrže Adria Tur da će uživati u prelepom tenisu, pogotovo što Beograd dugo godina nije bio domaćin nekog teniskog spektakla van Dejvis kupa. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljude koji su se uželeli sporta da dođu i da gledaju najbolje svetske igrače.

Lajović je govorio i svom odnosu sa Đokovićem, pokretač projekta Adria Tur.

- Iskreno, jako je teško Noleta opisati u kratkim crtama. Đoković je jedan od tri najdominantnija tenisera ikada i zbog puta kojim ide verovatno će uspeti da osvoji najviše grend slem titula i držaće rekorde koje će biti jako teško oboriti posle njega.

- Novak je veliki patriota. Ono što Novak pokušava da uradi za Srbiju, način na koji promoviše našu zemlju po svetu je jednostavno nešto što je izuzetno i jedinstveno. Mislim da je on svojim rezultatima pre svega, a pored toga i načinom ophođenja, uticao na to što nas ne prepoznaju samo kao Srbiju zemlju ratova, nego kao državu u kojoj ima mnogo lepih i dobrih stvari. Takvi detalji najbolje govore o njemu kakav je kao čovek. Naravno, mi svi kada završimo turnir ranije navijamo za njega i u finalima, tako da je jako lepa stvar što imamo nekog tako bliskog, a da je tako uspešan - zaključio je Dušan Lajović.

Video: Ekskluzivni snimak malog Novaka sa prvim reketom: Ta ljubav se ne može prepričati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    7. jun 2020 | 13:46

    Bravo Duci, svi imate udela u tome, vi ste nasa radost i buducnost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA