≫ 

Ja pacov?! Bekeru, ti si gluperda! Bukti "rat" Kirjosa i Bekera zbog Đokovića i Zvereva

Bilo i uvreda

  • 2
Novak Đoković, Adria Tour, doček Foto: Tanjug/Srđan Stevanović

Australijski teniser Nik Kirjos i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker nastavili su svoj sukob preko društvenih mreža, koji bi mogao da eskalira i dobije i šire razmere.

Pre svega jer se Beker u raspravi sa kontroverznim Australijancem ironično dotakao i pitanja poštovanja mera u Kirjosovoj zemlji, što bi moglo da razljuti mnoge Australijance.

Kirjos se, nekoliko dana pošto je moralisao u vezi sa Adria Tour turnirom u Beogradu i Zadru, oglasio i povodom činjenice da je Saša Zverev, nemački teniser otišao na žurku, iako je kao jedan od učesnika Adria Toura, neposredno posle otkazivanja finala u Zadru rekao da ide u izolaciju.

Adria Tour je prekinut jer je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na korona virus, ali je to otvorilo "front" između Bekera i Kirjosa.

- Ne volim pacove (tužibabe prim. aut)! Svako ko grdi kolege i koleginice, ne može se smatrati mojim prijateljem. Pogledajte sebe u ogledalo i pomislite da li ste bolji od nas - napisao je Beker i nije dugo čekao na odgovor Kirjosa.

Australijanac je potom objasnio i da nikoga ne pokušava da "baci pod autobus"...

- Za ime Boga, Borise, ja se ne takmičim, niti pokušavam da nekog bacim pod autobus. Globalna je pandemija i ako neko napravi idiotski potez kao što je to uradio Aleks, ja ću ga za to prozvati. Jednostavno.

Beker se tu nije zaustavio, probao je da objasni da je pandemija korona virusa širom sveta ubila previše ljudi, ali je ostao pri svom prvobitnom mišljenju kada je reč o Kirjosu.

- Svi živimo u doba pandemije zvane COVID-19. Strašno je, virus je ubio toliko ljudi... Trebalo bi da zaštitimo porodice i voljene, pratimo instrukcije, ali i dalje ne volim pacove - kategoričan je Beker.

Kirjos se tada razbesneo i poručio da će se oglasiti kada neko dovodi ljude u opasnost.

- Pacove ? Za to što smatram nekog odgovornim? Čudan način da misliš, šampione, ja samo vodim računa o ljudima. Kada moj porodica i porodice širom širom sveta uradile pravu stvar. A kad imaš gusku koja ide okolo i maše rukama, normalno da ću da kažem nešto - rekao je Kirjos.

Beker je o ovome odgovarao i drugim pratiocima, pa su ga neki podržali, drugi nisu, a Kirjos se onda "prešaltao" i na uvrede.

- Boris Beker je veća gluperda nego što sam mislio. Može da pogodi volej, ali očito nije baš "najoštriji alat u šupi" (nije baš najpametniji prim. aut) - napisao je Australijanac.

Kirjos je između ostalog tražio od Bekera i da mu ne izigrava prijatelja kada je "prizemljen". Boris je prethodno isprovocirao tenisera ironičnim odgovorom koji smo spomenuli.

- Ti si zabavan momak... Kako je tamo dole? Poštuju li se sve mere? - pitao je Beker i vrlo brzo se nadovezao...

- Stvarno bih voleo da vidim da Nik Kirjos ispuni svoj potencijal i osvoji Grend Slem. Bio bi neverovatan uzor za mlade koji postavljaju pitanja jednakosti, rase i nasleđa. Sredi se dečko i ispuni očekivanje - kaže Beker.

To nije pokolebalo Kirjosa koji je hteo da vrati pitanje na teren odgovornosti mimo tenisa.

- Zašto sada pričaš o tenisu? Ovo nema nikakve veze sa tenisom. Što se tip koga braniš ne sabere i pruži nam neko objašnjenje. Ne samo neko izvinjenje menadžera - ostao je oštar Kirjos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA