≫ 

Biće publike na Rolan Garosu, čak 60 posto pune tribine: Velika vest za pariski Grend Slem

Do septembra, veruju organizatori, steći će se uslovi da navijači u velikom broju budu na stadionima

  • 2
Dominic Thiem, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

Malo lepih vesti i za tenis u jeku pandemije korona virusa. Organizatori Rolan Garosa saopštili su da će se ovogodišnje izdanje turnira održati uz prisustvo navijača, istina uz redukovan kapacitet tribina stadiona gde će se igrati mečevi.

Pariski Grend Slem biće prvi posle prekida sezone od turnria "velike četvorke" na kome će se igrati mečevi, start je zakazan za 27. septembar što je, prema proceni organizatora, sasvim dovoljno vremena da splasne pandemija i stvari se koliko toliko vrate u normalu.

Predsednik francuske teniske organizacije Bernard Giudičeli izjavio je da će za glavne terene važiti pravilo da će najviše četiri osobe moći da sede jedna do druge, dok će za manje stadione navijači biti raspoređeni po principu "jedno popunjeno, dva prazna mesta".

On je dodao da se očekuje 20.000 navijača u početnim fazama turnira i 10.000 na dan finala.

Međutim, te brojke se lako mogu promeniti, umanjiti, sve u zavisnosti od novih odluka francuske vlade o socijalnoj distanci.

- Išli smo na odgovornu opciju. Ako se situacija bude odvijala u pravom smeru, karte će biti u prodaju od septembra - rekao je Giudičeli, dodavši da će svi koji se nađu unutar kompleksa turnira morati da nose zaštitne maske.

U slučaju da se mere zaštite u međuvremenu pooštre i dodatno se redukuje kapacitet tribina, žrebom će biti odlučeno koje će se ulaznice poništiti.

Roland Garos je, podsetimo, bio odložen zbog pandemije virusa COVID-19, ali će se ipak igrati za razliku od Vimbldona. Uz pariski Grend Slem potvrđeno je igranje i US Opena u periodu od 31. avgusta do 13. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    3. jul 2020 | 10:05

    Unapred da kažem greška,mora do kraja sezone sledeće bez publike,da ne bi bila greška ko kod nas definitivno.

  • Istina

    2. jul 2020 | 18:46

    Mogu turniri i bez publike!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA