≫ 

Kad me je život udario, bila sam izgubljena: Olga iskreno o smrti svog dede, usponu i krizi karijere

Srpska teniserka Olga Danilović otkrila je po prvi put kako je i zbog čega stagnirala od osvajanja prve titule na WTA turu

  • 6
KK Partizan - KK Tofaš, Olga Danilović

Foto: Nikola Tomić

Za 19-godišnju Olgu, koja iza sebe ima sportski "pedigre" i šampionski gen Predraga Danilovića, proslavljenog košarkaša, sve je krenulo gotovo bajkovito, pre dve godine, ali je upravo to i odmoglo srpskoj igračici.

Ona kaže da nikada od roditelja nije osećala pritisak da mora da uspe u sportu, ili se njime bavi, pa se prvo oprobala u baletu i umetničkom klizanju. Na red je tek posle toga došao tenis.

- Od tada mi je reket stalno u rukama. Odnos igača prema tenisu varira od ljubavi do mržnje. Doživela sam mnoge teške momente, ali ne mogu sebe da zamislim na drugom mestu osim na terenu - priča Olga za "Behind the racquet".

Ona ističe da je relativno brzo postala uspešna na turnirima na kojima je nagradni fond bio po nekoliko desetina hiljada dolara, pre titule u Moskvi 2018.

- Brzo sam napredovala, a onda me je život udario. Nije sve bilo lako, nije svuda bilo cveća i duge. Moralo je da bude i kiše. Ne kiše, pljuskova - kaže Olga.

Sve je krenulo naopako posle smrti njenog dede, a onda i "lutanje" sa trenerom. I to sve u periodu kada se probila do prvih sto na svetu i bila 96. teniserka.

- Posle US Opena, igrala sam turnir u Taškentu. Te nedelje izgubila sam dedu. Takođe, rastala sam se sa trenerom Aleksom Korečom, koji mi je bio mentor. Bio je to težak period za mene. Igrala sam bez trenera, probala sam sa njih nekoliko, ali nismo kliknuli. Između mene i Aleksa se ništa nije desilo, nismo se svađali - kaže Danilovićeva.

Jelena Janković, Novak Đoković, Adria Tour, Olga Danilović

Foto: Nikola Tomić

Koreča je bio rasplinut na nekoliko strana, imao je i neke druge svoje poslove, pa nije mogao da se posveti stoprocentno, a to Olgi nije odgovaralo.

- Meni je bio potreban neko ko će stalno biti sa mnom jer sam imala samo 17 godina i nisam mogla da živim sama. Osećala sam se izgubljeno, kao da izdajem svoju igru. Kada sam bila na terenu, pokušavala sam sve da izbrišem i fokusiram se na meč, ali jednostavno nisam mogla - priznaje naša teniserka.

Njen deda je bio njen junak koji je redovno pratio novinske isečke i vodio svojevrsnu evidenciju o njenoj karijeri.

Olga Danilovic

Foto: ATA Images

- Moj deda je bio brižan čovek. Kad god bi nešto o meni izašlo u novinama, on bi to isekao, pravio je album. Kada sam osvojila Moskvu, plakao je. Dva meseca kasnije je preminuo. To me je pogodilo, ali mi je bilo drago da je bio svedok jednom od najlepših momenata u mom životu. Teško je kad se tako nešto dogodi, morate da se ponašate normalno, ali ništa nije isto. Nisam želela da gubim mečeve. Rekla sam sebi d amoram da probam da igram, ali nisam bila ok - tvrdi Olga koja se u međuvremenu oporavila.

Ona je trenutno 170. igračica sveta, u karijeri pored Moskve ima i titulu u dublu u Taškentu, a trenutni trener joj je Petar Popović.

Video: Olga poput oca dominira košarkaškim terenom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    3. jul 2020 | 16:51

    Тебе живот ударио? Отиђи мало до Републике Српске, посети избегличке центре у Србији, тамо има још Крајишник и људи са Косова и Метохије... Питај њих шта значи кад те живот удари!

  • Uf

    3. jul 2020 | 21:50

    Lepa je ko san...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA