Treba da naučimo nešto iz onog što je bilo na Adria Tour-u: Bertens sumnja u skori povratak tenisa

Tabori su podeljeni na one koji nisu zaboravili da je Adria Tour bio humanitarni turnir i na one koji su odmah skočili da kritikuju

  • 0
kiki.jpg Foto: Printscreen Youtube

Holandska teniserka Kiki Bertens je prethodnih nedelja bila jedna od onih koji su kritikovali najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića zbog organizacije Adria Tour turnira u Beogradu i Zadru.

Premda testiranja ljudi u Zadru nisu pokazala veliki broj pozitivnih na korona virus, objava Grigora Dimitrova da je pozitivan izazvala je pravi bum u svetu tenisa.

Tim pre što je nešto kasnije kao pozitivan izašao i test Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene.  Nastavak Adria Tour-a je otkazan, Bertens je tada pitala Novka "u kom svetu živi", a sada nije sigurna da li će se tenis i kada vraćati.

- Da budem iskrena, ne znam kada. Mislim da ćemo sredinom jula znati sto posto da li se WTA tur vraća i da li se igra US Open. U ovom trenutku, treniram i oporavljam se, jer nije bezbedno putovati po svetu da bi se igrali turniri - kaže Bertens.

Ona ističe da je situacija različita od zemlje do zemlje i da virus negde i evoluira.

- Svi smo videli slike iz Srbije u celom svetu. Nije bilo socijalne distance i virus je lako mogao da se proširi. Bitno je da ATP i WTA nauče nešto iz onoga što se dogodilo. Naša bezbednost je prioritet, a pošto se svi srećemo već na slikanju, moramo da budemo pažljivi. Svi smo videli šta se desilo na Adria Tour-u. Baš me zanima kako će se sad ponašati - pita Bertens.

Njen prvi nastup zakazan je za sredinu jula kada će igrati u Berlinu.

Video: Đorđe Đoković: Skoro smo saznali za Dmitrova, teško nam je, svi će biti testirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA