"Đokovića i Nadala više ne zanimaju pare, samo Grend slem titule. A ostali igraju da bi zaradili"

Australijska teniska legenda Džon Njukomb smatra da novac u karijerama igrača poput Rafaela Nadala i Novaka Đokovića više nije prioritet

  • 1
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: youtube/Australian Open TV

Rafa ima 19, Novak 17 Grend slem titula i obojica imaju šanse da prestignu Rodžera Federera koji ima 20.

Pandemija korona virusa u svetu poremetila je taj plan makar za sada jer je Vimbldon otkazan prvi put posle Drugog svetskog rata, otkazano je i nekoliko Mastersa, a drugi su odloženi.

Teniska sezona se vraća u avgustu posle pet i po meseci, a za to vreme mnogi teniseri su ostali bez prihoda jer nisu igrali turnire.

- Mnogi teniseri bi želeli da igraju kako bi zaradili novac. Đoković i Nadal jure Grend slemove. Ako jedan od njih igra, drugi se misli "ok, onda je bolje da igram i ja" - rekao je Njukomb za Herald.

Stric španskog igrača Toni Nadal se u međuvremenu oglasio tvrdeći da je raspored nerealan jer se sezona vraća sredinom avgusta u Vašingtonu.

Od tada do početka oktobra igraju se dva Grend slema (US Open i Rolan Garos) i još tri Mastersa (Sinsinati, Madrid i Rim), što nikome neće lako pasti, posebno jer se u dva dana menja podloga, beton za šljaku.

- Siguran sam da bi Nadal voleo da igra US Open, čak i ako ga ne osvoji. Biće mu potreban kao priprema za Francusku - tvrdi Njukomb.

A biće mu potrebno i da bi sačuvao bodove jer je lani osvojio taj turnir. Njukomb se osvrnuo i na svađu Borisa Bekera i Nika Kirjosa.

Kirjos je prozvao Nemca Sašu Zvereva koji je rekao da će biti u karantinu, a završio je na zabavi. Njukomb brani svog zemljaka.

- Nik je Nik, ostali momci su jednostavno glupi. Ne mogu da znam šta on misli, ili šta će sledeće smisliti, ali je dobro što ih proziva ako je to ono što hoće da radi. Znam da kad smo mi ranije igrali, ako bismo imali problem, izneli bismo ga lično. Ali danas je drugačiji svet - priča Njukomb.

On je osvojio sedam Grend slem titula tokom svoje uspešne karijere.

Video: Do sada nikad viđeni snimak prvog treninga Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA