≫ 

US Open mora da se otkaže, mnogo igrača im neće otići: Teniska legenda daje novi plan za ATP i WTA

Bivši francuski teniser i legenda ovog sporta Anri Lekont smatra da US Open mora da bude otkazan jer mnogi igrači ne mogu da igraju u Njujorku

  • 2
Rafael Nadal, US Open, pehar, suze Foto: AP/Tanjug

US Open je zakazan za avgust posle Sinsinatija i Vašingtona, ali je pitanje koliko će igrača na njemu igrati zbog teškog rasporeda spakovanog u mesec i po dana gde su dva Grend slema i nekoliko turnira iz Masters serije.

Rodžer Federer je već otkazao, stric Rafaela Nadala, Toni je rekao da je raspored sulud, a protiv njega se buni i Endi Mari, Popirin i Benoa Per će verovatno odustati i on u suštini odgovara uglavnom Amerikancima poput Sema Kverija ili Tenisa Sandgrena.

- US Open nije moguć i treba da bude otkazan. Mislim da mnogi igrači neće da idu tamo. Prvo zbog zdravlja, pandemija je daleko od gotove. A onda i zato što ne možeš da igraš Grend slem pred zatvorenim vratima. Ne smem ni da zamislim kakva bi to atmosfera bila - kaže Lekont za Ouest France.

On je istakao da gledanje mečeva u akademiji Muratoglu nema istu draž. Uslova tehničkih ima, ali ne i realnih.

- Moramo da prestanemo stalno da tražimo više, više i više jer ćemo ubiti gusku koja nosi zlatna jaja. Vreme je da napravimo novi model i vratimo se jednostavnijim i zdravim stvarima. Da se ponovimo. ATP i WTA bi mogli da se ujedine i prave zajedničke turnire što bi privuklo više ljudi. Moglo bi i da se razmišlja o tome da se tur više veže geografski da bi se izbegla putovanja i da bi se dozvolilo da se troškovi malo amortizuju - predložio je Lekont.

Video: Novak Đoković: Za ovo se živi, Beograd gledao tenis posle ponoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    6. jul 2020 | 10:40

    Ne treba da se otkazuje nego da Nole upiše još jednu titulu a vi koji ne možete više da igrate u penziju...

  • Boki

    6. jul 2020 | 13:38

    Sad kad je Djokovic prelezao koronu hoce da otkazu, ma nemoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA