I u Velikoj Plani se Đoković brani: "Svima je naš Nole trn u oku, ali mi ga volimo..."

Najmanje što smo mogli da uradimo, kažu Planjani koji organizuju turnir podrške prvom reketu sveta

  • 1
Adria tour, Novak Đoković - Aleksandar Zverev Foto: Marko Jovanović

Mali turnir koja možda dobije veći odjek zbog tematike kojom se bavi - tako bi ukratko mogao da se opiše rekreativni turnir koji organizuje tenski klub "ACME" iz Velike Plane. A bavi se podrškom Novaku Đokoviću.

Prošlog meseca je Adria Tour privukao pažnju svetskih medija, neretko u negativnom kontekstu kada se na njemu pojavio korona virus, prvo kod Grigora Dimitrova, a onda i kod Novaka i još nekoliko učesnika.

Tada su mnogi počeli da osuđuju i kritikuju prvog tenisera planete, zbog čega se grupa ljudi okupila i napravila turnir u Plani trećeg jula.

- Organizovanje ovog rekreativnog teniskog turnira kao podrška Novaku Đokoviću! Zbog situacije nastale na Adria tour-u, ovo je nešto što smo najmanje mogli da učinimo za veličinu kao što je naš Novak. Svima je naš Nole trn u oku i zbog toga mi hoćemo, možemo i moramo da mu pokažemo da ga svi volimo i poštujemo i da smo uz njega - napisali su organizatori.

Na grupnoj fotografiji se vidi da su za potrebe turnira napravljene i specijalne majice sa nazivom turnira, ali i peharom.

Da podsetimo, Adria Tour je zamišljen kao egzibicioni i humanitarni turnir. Kako je na njemu bilo dozvoljeno prisustvo navijača, a tribine u Beogradu su bile pune, tako su kritike na račun Đokovića bile glasnije, nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na korona virus.

Dimitrov je to učinio pred finale Adria Tour vikenda u Zadru, meč između Đokovića i Rubljova je otkazan, a vrlo brzo je prekinut i ostatak jadranske turneje koja je trebalo da se igra i u Banjaluci i Sarajevu.

Video: Džumhur: Srećan sam što ću igrati protiv Novaka u svom gradu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Немања

    6. jul 2020 | 17:40

    Да је погрешио у вези Адриа турнира то је и сам рекао и признао, али је радио чиста срца и намере. Његова грешка је једино што је у време харања ковида али и да није било тога нашли би му нешто друго. Браво за Плањане, тако раде православна браћа, да стану у одбрану најбољег међу нама. Искрено мислим, да ми још нисмо ни свесни каквог човека СРБИНА ПРАВОСЛАВЦА имамо. Само глава горе и чисто срце и нема бриге.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA