≫ 

Nadal potvrdio učešće u Madridu: Da li time otvara put Novaku do trofeja US Opena?

Probaće da se što bolje pripremi za napad na 13. Rolan Garos i Federerov rekord, a Novak šansu da se približi i uzme 18. Grend slem u Njujorku. Uslov je naravno da Srbin uopšte odluči da igra na US Openu

  • 1
Rafael Nadal

Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill

Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je učešće na Masters turniru u Madridu, rekao je direktor tog turnira Felisijano Lopez.

Ovime je verovatno stavljena tačka na spekulacije da li će Rafa igrati u Americi na US Openu i tamo braniti titulu.

 

Naime, US Open se završava u nedelju u Njujorku, a u Madridu u ponedeljak počinje novi turnir. Nadal bi bio slobodan prvog dana, ali bi čak i do utorka teško mogao da stigne i pripremi i naročito prilagodi na novu podlogu, pa je fizički gotovo nemoguće da će igrati u Americi na Flašing Medouzu.

O tome je govorio i njegov stric i dugogodišnji trener Toni Nadal koji je istakao da je postojeći ATP raspored nerealan jer od sredine avgusta do početka oktobra ima previše turnira.

Nadal će u Madridu probati da se što bolje pripremi za Rolan Garos, pomeren za septembar zbog pandemije korona virusa koja je zadesila planetu.

Malo je verovatno da će rizikovati povredu u ekspresnom prelazu sa američkog betona na evropsku šljaku, tim pre što ima priliku da do kraja sezone izjednači rekord od 20 Grend slem titula koje trenutno drži Rodžer Federer.

Kada je reč o učešću našeg najboljeg tenisera i prvog reketa planete Novaka Đokovića na US Openu, njegovo učešće za sada nije potvrđeno, ali bi mu put do titule u Njujorku bez Nadala svakako bio olakšan.

Tim pre što u Njujork prema dosadašnjim informacijama neće ni Rodžer Federer koji se još uvek oporavlja od intervencije koju je imao na kolenu.

Video: Đorđe Đoković: Skoro smo saznali za Dmitrova, teško nam je, svi će biti testirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    7. jul 2020 | 21:29

    Ето шансе да Троицки освоји УС опен!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA