≫ 

Federer prvi put posle operacije kolena, najavljuje kraj karijere: "Penzija je sve bliže"

Najtrofejniji Grend slem šampion, koji će 8. avgusta napuniti 39 godina, zna da se bliži kraj karijere i da bi mu lakše bilo da to ozvaniči u trenutnoj situaciji

  • 2
Rodžer Federer

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer, najtrofejniji Grend slem šampion u istoriji i jedan od najboljih tenisera svih vremena, propustiće ostatak sezone zbog povrede i operacije kolena, koja se iskomplikovala. Švajacarac je u razgovoru za Zeit, po prvi put pričao nakon nove artroskopske intervencije koju je imao na desnom kolenu.

Federer, koji će 8. avgusta napuniti 39 godina, svestan je da će uskoro morati da označi kraj karijere. Kako kaže, lakše bi mu bilo da to uradi sada, jer ga čeka mukotrpan oporavak, ali on ističe da i dalje ima želju da se oseti srećno i da uživa na terenu.

- U principu, brinuo sam samo za svoje zdravlje, ali nedostaje mi osećaj da igram na punom stadionu. Penzionisanje je sve bliže i toliko će mi nedostajati tenis. Bilo bi mi lakše da se penzionišem sada, ali želim da pružim sebi šansu da i dalje uživam na terenu - rekao je Federer, koji je svestan da će oporavak biti težak, pa ga je i kondicioni trener pitao da li je siguran da to želi.

- Pjer Paganini me je pitao jednom posle operacije da li zaista želim da uradim to, jer, znate, imaćemo fitnes sesije u trajanju od 16 ili 18 do 20 ili 24 nedelja. Pomislio sam u sebi, da, to je stvarno - rekao je Federer.

Švajcarac je prethodno najavio da će propustiti čitavu 2020. godinu, koju je korona virus svakako žestoko oštetio, jer je Vimbldon otkazan, US open je pod znakom pitanja i neće sigurno biti publike, Rolan Garos je otkazan, a mnogi Mastersi pomereni u završnici godine.

Federer veruje da će biti spreman za Australijan open 2021. godine, gde je poslednji put i nastupao u januaru ove godine, kada je ispao u polufinalu od Novaka Đokovića, koji je kasnije i osvojio turnir i došao do 17. Grend slem titule.ž

Video: Novak na pitanje o Federeru dao gospodsku izjavu kojoj su aplaudirali Rodžerovi fanovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5544

    9. jul 2020 | 10:00

    I vreme ti je,necemo plakati,uzivaj ti i tvoja bakica u penzionerskim danima 🤣🤣

  • 534

    9. jul 2020 | 10:19

    Sad mora da ide u crkvu i moli boga da Korona potraje 3 godine da ga Nole ne bi pretekao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA