≫ 

"Adria Tour je dao 'municiju' Novakovim neprijateljima, a licemeri ističu samo Federerove vrline"

Francuz brani Srbina u teškom periodu i ističe da se Federer nije zanimao za ostale igrače

  • 6
Novak Đoković, Rodžer Federer

Foto: Tanjug/AP

Francuski teniser Žil Simon označio je Novaka Đokovića kao jedinog elitnog igrača koji radi u interesu slabije rangiranih tenisera.

Simon kaže da bi Đokovićevo obaranje Federerovog rekorda "uznemirilo mnoge duhove" u svetu tenisa, jer svi favorizuju Rodžera i napominje jednu bitnu razliku između Srbina i Švajcarca.

Uz to, Simon tvrdi da bi odlazak Đokovića sa mesta u Savetu igrača bio greška, ali priznaje da je greška bilo i organizovanje Adria Tour-a u Beogradu i Zadru.

- Vidite vi to svuda, u javnosti, na terenu, u finalu Australijan Opena. Osećate da ih sve nervira što obara Federeove rekorde. Besni su jer je toliko dobar. Ali je ovolika paljba po Novaku ogromna greška - rekao je Simon, a piše L'Ekip.

Kao neko ko je manje ili više redovno u direktnom kontaktu sa najboljim igračima planete, Simon ih gleda i iz drugačije - svakodnevne perspektive.

- Ja ga posmatram kao bilo koje ljudsko biće, sa svojim kvalitetima i manama. Kao i Rodžera. Kao i Rafu. Ali ispostavlja se da, kada je reč o Federeru pričamo samo o njegovim kvalitetima. A kada se priča o Novaku, onda isključivo o nedostacima. To je ono što medijska igra traži. Verujem da Novak ulazi u koštac sa komplikovanim stvarim u najboljem interesu igrača u globalu. Ni meni nije bilo pravo zbog greške i organizovanja Adria Toura, jer sav taj rad pada u vodu - ističe Simon.

I dok je Adria Tour u Beogradu sredinom juna prošao dobro, iako je bilo navijača, turnir u Zadru je otkazan u poslednjem momentu.

Bugarin Grigor Dimitrov je pola sata pre finala između Đokovića i Andreja Rubljova objavio da ima korona virus, finale i ostatak jadranske turneje su otkazani i kasnije se ispostavilo da je virusom zaražen i Novak.

- Dešavanja sa Adria Toura daju njegovim neprijateljima izgovor da ga kažnjavaju. Zbog te jedne greške kritikuje se sav njegov trud. Sad im je lako da kažu "Nemojte više da slušate Đokovića" - kaže Simon.

Dotakao se i Federerovog učešća u Savetu igrača na poziciji na kojoj je sada Novak. Rodžer je na čelu Saveta bio od 2008. do 2014. godine i Simon kaže da je to telo sada odmaklo daleko dalje u odnosu na Federerov period jer se Švajcarac nije toliko zalagao.

- Znao sam da je Rodžer mogao da istupi kada je bilo diskusija u vezi sa nagradnim fondom za igrače, pre nekog vremena na Grend slemovima. Imao sam utisak da smo ga tada izgubili negde usput , jer predstavljanje igrača njemu nije bilo važno, a ako neko ima glas koji se čuje, to je njegov - jasan je iskusni Francuz koji je trenutno na 54. mestu ATP liste.

Video: Kako je Đoković preko noći Hrvatima postao neprijatelj broj 1?!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budimo ljudi

    9. jul 2020 | 20:49

    Novak ima dobru dusu i sve sto cini, cini za OPSTE dobro! Ko to cini, zivi u skladu sa prirodom i kosmickim zakonima te moze i ocekivati samo dobro. Nemojmo osudjivati druge ma kakvi bili. Nije to nas posao. Budimo iznad toga pa cemo cineci dobro i onima koji to nama ne cine, menjati i njih na bolje a nas ne skretati sa pravog puta. Veliki pozdrav, velikom Novaku!!!

  • dejan dj

    9. jul 2020 | 21:02

    GRANDE NOVAK

  • Delija

    9. jul 2020 | 19:06

    Federer i njegova zenica direktni potomci fasista,mogu samo da puknu od muke....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA