Vimbldon isplaćuje igračima nagrade iako je turnir otkazan

Organizatori najstarijeg Gren Slem turnira na svetu žele da pomognu onima koji su zapravo i glavni što se ovaj turnir igra

  • 0
Rejli Opelka Vimbldon Foto: Tanjug/AP

Ukupan nagradni fond Vimbldona je 12,5 miliona dolara. Posle konsultacija sa osiguranjem, odlučeno je da će 256 igrača koji bi igrali u glavnom žrebu dobiti po 31.000 dolara, dok će 224 igrača koji bi nastupali u kvalifikacijama dobiti po 15.600 dolara.

Takođe, 120 igrača koji bi igrali u dublu dobiće po 7.800 dolara, a 20 igrača u invalidskim kolicima dobiće po 7.500 dolara, odnosno po 5.000 dolara.

Ovako izgleda prodavnica suvenira na Vimbldonu.

- Odmah po otkazivanju Vimbldona, usmerili smo pažnju na to kako možemo da pomognemo onima koji omogućavaju da se turnir odvija. Znamo da su ovi meseci nesigurnosti bili briga za sve. Mnogi igrači su imali finansijskih teškoća a oni bi sasvim opravdano očekivali da zarade nagradu na Vimbldonu na osnovu svojih rejtinga - rekao je izvršni direktor turnira Ričard Luis.

Video: Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA