≫ 

ATP se podsetio reči Tonija Nadala kada je prvi put video Novaka: "Rafa, imamo problem"

Podsećanje na zanimljiv događaj sa Vimbldona 2005. godine

  • 2

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala jedno je od najvećih ne samo u svetu tenisa. Zvanično je počelo 2006. godine trijumfom Španca na Rolan Garosu, u međuvremenu su odigrali na desetine mečeva za anale tenisa, a godinu dana pre njihovog prvog seniorskog duela, trener i Nadalov stric Toni, predvideo je istorijski rivalitet dvojice asova čim je prvi put ugledao Srbina.

Bilo je to 2005. godine na Vimbldonu, nedugo pošto je Rafa osvojio svoj prvi Rolan Garos i prvu Grend Slem titulu u karijeri, podsetio je ATP, prenose španski mediji.

Toni se šetkao u vimbldonskom kompleksu, zastao je kod terena broj 18, tamo je bio i Rafin sparing partner Argentinac Huan Monako i zainteresovano posmatrao meč kvalifikacija i tog žgoljavog tinejdžera, svima nepoznatog.

- Ko je taj momak? - pitao je Toni Monaka, a ovaj mu odgovorio da je 18-godišnjak, da je 100 i neki na svetu.

- Kako se zove? - zainteresovao se Toni, očito impresioniran igrom anonimusa.

- Novak Đoković - odgovorio je Monako.

Toni je ubrzo otišao u svlačionicu kod Rafe i prvo što mu je rekao bilo je "Rafa, imamo problem, sad sam video odličnog igrača".

Tih dana i teniski svet je čuo za Novaka. Srbin je iz kvalifikacija dospeo u glavni žreb, u prvoj rundi je savladao upravo Monaka, potom i Giljerma Garsiju Lopeza, i to nakon gubitka prva dva seta, a onda ga je eliminisao Grožan.

Toni Nadal je imao perfektan "njuh" tada, predosetio je kakav će Novak postati igrač, bio je u potpuno u pravu kada je Rafi rekao "imamo problem", pošto je Đoković u međusobnim duelima, a odigrao je 55 sa Nadalom, nadmašio Španca za tri trijumfa.

Video: Bakice objasnile Srđanu Đokoviću kako Novak treba da igra protiv Nadala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    11. jul 2020 | 16:38

    Uvijek je bio realan u izjavama svaka cast,zao mi je sto je Corona zaustavila Noleda al idemoooooo

  • Džigi Bau

    11. jul 2020 | 17:10

    Uterao Nole strah u koske, eee moj bato . . . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA