≫ 

Mladi srpski teniser spreman za US open:" Sad je šansa da se nešto veliko uradi"

Miomir Kecmanović spreman da napadne najjače turnire ove godine

  • 0
1164442249 Foto: Guliver/ Logan Riely/Getty Images

Miomir Kecmanović, velika nada srpskog tenisa, momak koji ima samo 20 godina a već je u prvih 50 na svetu, spreman je da igra na US openu.

On je istakao da je ovogodišnji turnir zbog neizvesnosti oko cele situacije sa korona virusom drugačiji od prethodnih.

- Planiram da igram ako bude održan. Iskreno, nedostaju mi turniri i mečevi i mislim da će to biti lepa šansa da se naprave dobri razultati jer ne znaš ni ko će doći, ni da li će doći, ni u kakvoj će formi biti. Zato verujem da će Ju-Es open ove godine doneti puno iznenađenja- kaže Kecmanović za Žurnal i dodaje:

- Za sada želim da igram sve turnire koji su u rasporedu ali videću. Od toga kako se situacija bude odvijala zavisiće da li ću možda neki turnir da izbacim.

Miomir Kecmanović Foto: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

Prvi put u istoriji će biti pet velikih turnira zaredom, Sinsinati, Ju-Es open, Madrid, Rim i Rolan Garos.

- Moguće je igrati svih pet zaredom, sem ako ih ne osvajaš svake nedelje. Tada nećeš moći, ali za nas koji nismo favoriti, to je okej - smatra Kecmanović.

Prema nekim najavama na US openu neće biti Rafaela Nadala, Novak Đoković još nije potvrdio učešće, ali trenira na betonu, dok je Federer operisan. Takođe, ne zna se ko će još od igrača iz TOP 10 učestvovati, pa je zato prilika za slabije rangirane da dodđu do višeg plasmana.

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA