≫ 

"Morala sam da se vratim i da sklanjam "smeće": Srpska teniserka o karijeri, usponima i padovima

Aleksandra Krunić trenutno 57. igračica sveta pričala je o tome šta je sve uticalo na njenu karijeru

  • 0
Aleksandra Krunić Foto: MN Press

Srpska teniserka Aleksandra Krunić istakla je u priči za "Behind The Racquet" da je često razmišljala o svojoj karijeri i tome da li je to njen san, želja ili to radi zbog svoje porodice, trenera i ostalih.

- Mnogo sam se borila i trebalo mi je malo vremena da se probijem u prvih 100. Moja karijera je imala uspone i padove, ali na sreću, poslednjih nekoliko godina sam neprekidno između 50. i 100. mesta.

- Nakon što sam stigla do WTA nivoa, nekako sam izgubila cilj. Kada su se uključili novac, agenti i sve ostalo, izgubila sam fokus - napisala je na početku Krunićeva.

Ona kaže da je imala mnogo pitanja, a malo odgovora:

- Celu 2019. godinu sam sebi postavljala pitanje 'Da li želim ja ovo? Da li je to moj san ili svih oko mene? Da li mi je u redu Top 50 ili osećam potrebu da učinim nešto više za svoje trenere, porodicu, koji misle da to nije dovoljno? Koji su moji snovi, želje, potrebe i ciljevi? Kako želim da igram tenis i kako da uživam u sebi'?".

Na kraju  zaključuje da joj je najvažnije to kakva je ona osoba.

- Želela sam da se oslobodim svih sr*nja koja su bila uključena u moju karijeru i naučila sam da priznajem sve pozitivne stvari o sebi, koje me niko nije naučio. Učim da pronađem mesto u tenisu sa svojim ambicijama i očekivanjima, a da na to niko ne utiče.

-Zbog toga sam osetila potrebu da se vratim nazad i počnem da otklanjam ’smeće’. Ovo je moj krajnji cilj: Sudim po tome ko sam kao osoba, a ne po pobedama u mečevima. Da pronađem ko sam zapravo na ovom putu i da mi bude ’okej’ sa bilo kojim odgovorom do koga dođem. - rekla je Krunićeva.

Video: Aleksandra Krunić o razlozima poraza na Australijan openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA