Kirjos se obratio javnosti: Neće igrati na US Openu, ponovo je "pecnuo" i Đokovića

Sada je i zvanično...

  • 36
Nik Kirjos Printskrin: Twitter/@BenRothenberg

Australijski teniser Nik Kirjos odustao je od ovogodišnjeg US Opena, što je potvrdio i u zvaničnom pismu koje je poslao na adresu organizatora Otvorenog prvenstva SAD!

Kontroverzni Kirjos je u svom saopštenju istakao žaljenje što neće biti u Njujorku, ali je priliku iskoristio da još jednom isproziva kolege koje su igrale tenis tokom pandemije i pravile žurke.

- Ove godine neću igrati na US openu. Boli me što neću igrati na jednom od najvećih stadiona, Artur Ešu. Ali, stojim iza svoj naroda, mojih Australijanaca, kao i iza stotina hiljada Amerikanaca koji su izgubili svoje živote. Ovo je moja odluka.

- Morate se ponašati u interesu drugih. Ne možete igrati na stolu, grabiti novac po Evropi ili pokušati da napravite neku egzibiciju od koje ćete zaraditi 'brzi' novac. To je sebično, mislite na druge, o tome se radi kod ovog virusa. Ne zanima me na kojem se mestu na rang listi nalazite ili koliko novca imate.

- Ponašajte se odgovorno. Za one koji su se ponašali sebično i kršili pravila, kažem vam srećno. Igrajte na sopstveni rizik, nemam problem s tim - rekao je Kirjos očigledno aluduirajući i na Novaka Đokovića i Adria Tur.

Ovogodišnji US open, inače, počinje 31. avgusta i igraće se do 13. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    2. avgust 2020 | 10:08

    E mravojedu jedan. Pa Nole je igrao humanitarne turnire i centa uzeo nije, naprotiv, dao je u humanitarne svrhe milione. Koliko si ti dao?

  • Maria

    2. avgust 2020 | 10:05

    Dvorska luda teniskog terena, a i van njega... koga briga

  • Milan

    2. avgust 2020 | 11:29

    Malo ko će primetiti da on fali.I da ode ispao bi u drugom kolu. Neznam od čega živi, siguran sam da nije od tenisa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA