"Kirjos glumi moralistu i ne mogu ni da ga čujem! Ali, ni Novaku nisu trebale one žurke..."

Bivša britanska teniserka Anabel Kroft brani Novaka Đokovića od napada australijskog igrača Nika Kirjosa koji je prethodnih mesec i po dana kritikovao sve što je imalo veze sa Adria Tour-om

  • 2
Nik Kirjos Novak Đoković Djokovic

Foto: Profimedia/SIPA USA, Tanjug/AP

Humanitarni i egzibicioni turnir je otkazan pred kraj drugog vikenda u Zadru kada je Bugarin Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na korona virus, što je Kirjosu dalu "municiju" za kritike na račun Đokovića, Aleksandra Zvereva, Dominika Tima i ostalih koji su učestvovali.

Sam Kirjos se nakon toga pojavio u diskoteci bez maske za lice, a broj zaraženih je mimo Adria Tour-a počeo da raste opet u čitavom svetu.

- On zauzima poziciju moralnog čistunca i bio je neverovatno glasan, rekla bih čak neviđeno nevaspitan i zao prema mnogim svojim kolegama teniserima u poslednje vreme - rekla je Kroft, nekadašnja britanska broj 1 za Talk Sport.

Kirjos je početkom nedelje objavio da se povlači sa US Opena, Rafael Nadal je takođe to uradio, a Rodžera Federera u Njujorku neće biti zbog povrede.

Australijanac je poslednjih nedelja ulazio u verbalno prepucavanje i sa Bornom Ćorićem, ali i sa Borisom Bekerom.

- On je vrlo otvoren i radi stvari koje privlače veliku količinu pažnje. Pretvorio je sebe u tog nekog lošeg momka, pantomimu zlikovca, a sad glumi moralistu. Moram da kažem, posle nekih njegovih ispada, nisam baš neko ko poštuje ono što radi - objasnila je Kroft.

Napomenula je da ne zna odakle Kirjos piše sve te stvari, ali napominje da je i u Australiji loša situacija, te da je i tamo bar na nekim mestima policijski čas.

- Ja njega zaista ne poštujem kao ljudsko biće, sa svim tim načinom na koji radi stvari na terenu, teško mi je da ga slušam i kad bila šta priča iskreno rečeno - istakla je Kroft.

Ona se potom prebacila na Đokovića rekavši da nije imao lošu nameru jer je Srbija u tom trenutku imala relativno povoljnu zdravstvenu situaciju.

- Pokušao je da vrati tenis na terene, a u tom periodu je Srbija imala malo slučajeva, ali mislim da neke stvari koje su izašle na društvene mreže, sa onim igranjem u klubu, grljenjem i skidanjem majica, da nisu bile dobre. Jer kad stvari pođu naopako, neki igrači budu pozitivni i na kraju bude i Novak sa svojom suprugom. Bilo kako bilo, probao je da uradi sve to sa iskrenom namerom. Savetovala ga je Vlada Srbije da je sve OK, ali mu na kraju to nije donelo dobar publicitet - rekla je Kroft.

Video: Novak Đoković pevao na nastupu Džibonija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA