Vavrinka o koroni u tenisu: Novak nosi veću odgovornost od svih nas, ko sam ja da mu delim lekcije?

Švajcarski teniser Stan Vavrinka ne veruje da će se tenis skorije vratiti na staro i da je jedan od pokazatelja za to bio i Adria Tour

  • 2
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Osvajač tri Grend slem turnira smatra da u situaciji sa korona virusom nije uopšte jednostavno organizovati tako komplikovane događaje sa mnogo aktera, čak i kad nema publike.

- Tenis će biti poslednji sport koji će se vratiti u normalu - veruje Vavrinka nedugo nakon što se WTA tur vratio turnirom u Palermu i dok se čeka da se slično desi i sa ATP turom sredinom ovog meseca u Americi.

Profesionalnog tenisa je bilo malo u poslednjih pet meseci i tamo gde ga je bilo, nije bilo takmičenja. Jedan od izazova organizacije video se i na Adria Tour-u u Beogradu, na koji se Vavrinka posebno osvrnuo.

Podsetimo, Adria Tour je porodica Đoković organizovala kao humanitarni i egzibicioni turnir koji je uspešno završen u Beogradu, ali onda otkazan pred finale u Zadru jer je Bugarin Grigor Dimitrov objavio da je zaražen korona virusom.

- Novak je samo pratio direktive zdravstvenih autoriteta u zemljama u kojima je trebalo da bude turnir. Ali kao svetski broj 1, on ima veću odgovornost nego bilo koji drugi igrač. Trebalo je da bude malo pažljiviji, ali nije na meni da mu delim lekcije - objasnio je Vavrinka.

On je u petak objavio i da neće igrati na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama, te da pod ovim uslovima ne želi ni na US Open.

- Postoji ozbiljan zdravstveni problem, posebno u Njujorku, a i raspored turnira koji slede posle Njujorka je težak - rekao je tada Vavrinka za švajcarsku televiziju.

Video: Novak Đoković se vratio u Beograd i odmah odradio trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    10. avgust 2020 | 19:56

    I nemoj deliti lekcije...Warvinka, koji je nosio smešne, dresove, to mu je služilo za razbijanje koncentracije protivnika,a koncentracija je jedan od važnijih faktora u tenisu...

  • eNL

    10. avgust 2020 | 23:34

    Wavrinka...idi pravi uštipke i gledaj svoja posla. Imate milione na kontu a srce kao u kokoške. Novak je prava sila i primer za sve vas zečeve. Umreće svako samo kada bude suđeno...ovo je još jedan primer tamo gde su pare tamo nema boga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA