≫ 

Potpisan sporazum o PCR testovima za sportiste, Udovićić poručio: "Ovim pomažemo klubove i Saveze"

Ministarstvo omladine i sporta, poljoprivrede i zdravstva, udruženim snagama postiglo sporazum, koji će značajno uticati na prevenciju i zdravlje sportista i trenera

  • 4
Ministarstvo Omladine i Sporta, Vanja Udovićić, Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar, Milica Mandić, Dejan Savić Foto: Telegraf

Ministri omladine i sporta, poljoprivrede i zdrastva, Vanja Udovićić, Branislav Nedimović i Zlatibor Lončar, kao i Milica Mandić i Dejan Savić u svojstvu predstavnika sportista i trenera, prisustvovali su potpisivanju sporazuma o PCR testiranju sportista i sportskih radnika, koji će biti značajna mera prevencije i zaštite sportista od korona virusa.

U Palati Srbije potpisan je sporazum između Zavoda za sport i medicinu sporta republike Srbije, kao i Direkcije za nacionalne referentne laboratorije ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, koji će omogućiti da svim sportistima osim obaveznog zdravstvenog pregleda obave i testiranje na COVID-19.

Sporazum su potpisali direktor Zavoda Goran Bojović i vd. direktora laboratorije Nenad Dolovac.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obratio se prisutnima.

Ministarstvo Omladine i Sporta Vanja Udovičić; Foto: Telegraf

- Današnji sporazum omogućava celokupnom sistemu sporta da ima dodatnu zaštitu i da na vrlo odgovoran način preventivno saniramo svaki vid nepravilnosti i mogućnost da se zarazi veći broj ljudi.Omogućavamo svetu sporta da na drugačiji način odgovorno pošalje sliku celokupne javnosti, jer ono što sa sigurnošću znamo kada je reč o sportu, sa 500.000 direktnih učesnika, kako registrovanih sportista, tako i sportskih stručnjaka, osećam veliku odgovornost i zbog velikih kontakata, kako sa sportistima, tako i sa medijima, znamo da je značajno da saniramo mogućnost daljeg zaražavanja, ali i da omogućimo nesmetanije održavanje treninga.

Ministarstvo Omladine i Sporta Ministri Udovičić, Lončar i Nedimović; Foto: Telegraf

- Ovim putem želim da se zahvalim Vladi, svim svojim kolegama, a prvenstveno kolegama Nedimoviću i Lončaru, koji su po ko zna koji put iz svoje perspektive pomogli sportu, shvativši da je to nešto na šta svi zajedno treba da radimo na osvešćavanju bavljenja rekreacijom i zdravog načina života, jer svi zajedno moramo da budemo u istom timu i da pobedimo ovog nevidljivog neprijatelja.

- Na ovaj način preventivno utičemo na sve učesnike u svetu sporta. to je vrlo je važan zdravstveni aspekt, pogotovo kada su sportistimi sada izloženi nesvakidašnjim naporima i načinom treniranja u ovakvim okolnostima, da preventivno utičemo na sve zajedno. Ovo je značajna finansijska pomoć i svim klubovima i savezima.

- Dosta smo u poslednje vreme učinili da olakšamo budžete porodica koje su u sistemu sporta. Svi sportski radnici od danas mogu besplatno da se testiraju, kako iz zdravstvenih aspekata, tako i za dalje obavljenje sportskih aktivnosti, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Milica Mandić je u ime sportista zahvalila na ovom sporazumu i brizi o zdravlju i uspesima sportista.

Milica Mandić Foto: Telegraf

- U ime svih sportista želim da se zahvalim MOS i Zavodu za sport na njihovom profesionalizmu na dugogodišnjoj bezuslovnoj  podršci bez koje ne bismo uspeli da pravimo ove sjajne rezultate do sada. Zahvalila bih im se na tome što brinu o našem zdravlju, našim pripremama, i budućim takmičenjima, jer bez njih bi sve bilo otežano, a uz ovakve projekte mislim da nam olakšavaju neku brigu o našem zdravlju i početak svih novih takmičenja i treninga - istakla je naša olimpijska šampionka iz Londona u tekvondou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    11. avgust 2020 | 11:20

    Vidi ziv je Udovicic, pa to je divno, sad ce valjda poceti da radi i nesto drugo od svog posla

  • Bole

    11. avgust 2020 | 12:06

    Svi klubovi se dave u dugovima samo Srbija ne..... шупери u fudbalu Zvezda i Partizan 61 milion Eura)u njoj toliko para da je neiscrpna pa politicari koriste da drpaju, pored svoje plate.... inace ministar deli od svoje ustedjevine

  • Dragana

    11. avgust 2020 | 12:15

    Kakav poltron, pa to je normalna stvar a ne vrhunski čin, to je obaveza države .....ne samo za sportiste vec i za radnike kojima bi to zaista znacilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA