Da li je Novak u obrazloženju za US Open poslao poruku Nadalu? Žao mi je što neki ne mogu da igraju

Najbolji teniser sveta je ovako obrazložio svoj nastup u Njujorku i iskazao žaljenje što neki teniseri neće biti u mogućnosti da se takmiče

  • 3
Rafael nadal, Novak Đoković Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images

Novak Đoković je odlučio da igra na US Openu od 31. avgusta od 13. septembra, a kako je rekao, odluka nije bila laka zbog aktuelne situacije u svetu zbog korona virusa. Ipak, najbolji teniser sveta je odlučio da u Njujorku napadne svoju 18. Grend slem titulu u karijeri, a pre toga će imati zagrevanje na Mastersu u Sinsinatiju (koji je pomeren u Njujork takođe), od 22. avgusta.

Novak je u obrazloženju svoje odluke imao i poruku za sve one koji ne učestvuju i iskazao žaljenje zbog toga i posebno je nahvalio organizatore koji su se potrudili da teniseri mogu da igraju mečeve uprkos aktuelnoj situaciji sa korona virusom.

Tokom karijere sam odigrao neke od svojih najboljih mečeva baš u Njujorku. Svestan sam da će ovaj put sve biti dosta drugačije, usled brojnih protokola i bezbednosnih mera koji su planirani zbog zaštite tenisera i ljudi iz organizacije.

- Poštujem i cenim sve koji su uložili vreme, trud i energiju da organizuju ova dva događaja kako bi omogućili teniserima da se vrate svom poslu i takmičenjima. Nažalost po igrače i sam tenis, trenutna situacija ne dopušta svima da putuju i takmiče se, i ne postoji isti nivo rizika za sve. Nadam se da će situacija uskoro da se promeni i da ćemo svi moći da se vratimo da radimo ono što najviše volimo - da igramo tenis - poručio je Novak Đoković.

Podsetimo, Rafael Nadal je odlučio da propusti US Open, kako bi se što bolje spremio za Rolan Garos, koji će i ove godine biti njegov prioritet, nakon što je Otvoreno prvenstvo Francuske odloženo i igra se od 27. septembra do 11. oktobra.

Tom prilikom je Nadal kalendar nazvao varvarskim.

Ovo će biti prvi Grend slem od 1999. godine na kojem neće biti ni Nadala ni Federera, koji je od ranije povređen i završio je sezonu. Očigledno je i Novaku žao što neće biti u prilici da se u Njujorku odmeri protiv dva najveća rivala i eventualno popravi skor u međusobnim duelima.

Video: Srđan i Novak treniraju s balvanima na leđima na planini u Bosni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    13. avgust 2020 | 14:35

    Nole živ bio i Bog te čuvao. Želim ti da osvojiš još jednu titulu.

  • Darko

    14. avgust 2020 | 07:52

    Do sada je bila priča da je Federer osvajao GS bez konkurencije, a o čemu sada pričamo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA