Istorijski presedan, posle Nadala se povukla i šampionka US Opena!

US Open 2020 godine imaće dvoje novih osvajača

  • 1
US Open Tennis

Foto: Tanjug/AP

To je sada i definitivno jer Bjanka Andresku, prošlogodišnja osvajačica ovog turnira na njemu neće braniti titulu.

Kako je odranije poznato da to u muškoj konkurenciji neće uraditi ni Rafael Nadal zbog zabrinutosti u vezi sa korona virusom, sada je jasno da će biti novih pobedniika.

Dvadesetogodišnja Kanađanka je u periodu pre prekida sezone zbog COVID-19 mučila muku i sa povredom kolena objavila je nevesele vesti putem društvenih mreža.

- Posle mnogo razgovora sa svojim najbližima, donela sam tešku odluku da se ne vratim u Njujork ove godine. Uradila sam to da bih se fokusirala na svoju spremu za takmičarske mečeve kako bih se vratila na svom najvišem nivou - rekla je Andresku.

Andresku se na početku sezone nije pojavila ni na Australijan openu i Indijan Velsu, pa je njena pauza, kada se to spoji sa prekidom sezone - još duža.

- Pobeda na US Openu prošle godine je bila najviša tačka moje karijere do sada i nedostajaće mi što nisam tamo. Međutim, uvidela sam da su nepredvidivi izazovi, uključujući i pandemiju ugrozili moju mogućnost da se spremim i takmičim do nivoa potrebnog da se igra sa najboljim teniserkama - dodala je Andresku.

 
 
 
View this post on Instagram

Dear fans, After many discussions with those closest to me, I have made the difficult decision not to return to New York this year. I have taken this step in order to focus on my match fitness and ensure that I return ready to play at my highest level. The US Open victory last year has been the high point of my career thus far and I will miss not being there. However, I realize that the unforeseen challenges, including the Covid pandemic, have compromised my ability to prepare and compete to the degree necessary to play at my highest level. I want to express my appreciation to the USTA and the WTA for all of their efforts in making the event happen. I look forward to joining my competitors back on court soon. BA post shared by Bianca Vanessa🦋 (@biancaandreescu_) on

 

Ona se potom zahvalila američkoj teniskoj asocijacija USTA, što je smogla snage da organizuje događaj i izrazila želju da se što pre vrati na teren.

Ako se to uskoro ne desi, proći će ravno godinu dana otkako je odigrala poslednji takmičarski meč jer je još na WTA finalu prošle godine imala takav izazov.

Prvi turnir za koji je bila prijavljena pre prekida sezone bio je u Čarlstonu, krajem juna, ali tamo nije mogla da nastupi. Da podsetimo, u četvrtak se povodom učešća na US Openu oglasio i naš Novak Đoković koji je potvrdio da će igrati i Sinsinati Masters i US Open na Flašing Medouzu.

Video: Novak Đoković: Za ovo se živi, Beograd gledao tenis posle ponoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA