Tim u finalu US opena posle velike borbe sa Medvedevim

Austrijanac je uspeo da spase dve set lopte i da psihološki nadvlada rivala i pobedi

  • 0
Dominik Tim i Danil Medvedev polufinale US Opena Foto: AP/Tanjug

Dominik Tim, drugi nosilac na US openu plasirao se u finale posle velike borbe pobede nad Danilom Medvedevim sa 3:0 (6:2, 7:6 ,7:6)

Ovo je četvrto finale Gren Slema za Tima, koji juri svoj prvi trofej. U finalu u nedelju Dominik Tim će igrati sa Aleksandrom Zverevim, koji je eliminisao Pabla Karenja Bustu.

Ruski teniser je bio inferioran samo u prvom setu, u sledeća dva je imao set lopte koje nije iskoristio i to je preokrenulo tok meča na stranu Tima.

Austrijanac, i prvi favorit za osvajanje turnira, od kako je Novak Đoković izbačen, je lagano osvojio prvi set, uzevši dva brejka rivalu za 6:2.

U drugom je Medvedev bio mnoog bolji, pa je on uspeo da dođe do brejka prednosti i povede sa 3:5 ,a imao je i set loptu, ali je Tim uspeo da se vrati u meč i ovaj set odvede u tajbrejk.

Tamo je tesno slavio sa 9:7 i uspeo da povede sa velikih 2:0 u setovima.

Treći set je bio identičan kao drugi, dominacija Medvedeva u prvih osam gemova, i vođstvo od 3:5 i ponovo je došao do set lopte ali se Austrijanac izvukao i uzeo mu brejk za 4:5, a zatim izjednačio na 5:5.

Obojica igrača su bila sigurna na svom servisu i ušlo se u tajbrejk. U Tajbrejku se video psihološki pad Medvedeva koji nije prežalio dve set lopte koje je propustio pa je Tim poveo sa 4:0, a potom i sa 5:2.

Uspeo je da se vrati Rus na 5:4, ali je to bilo sve od njega za ovaj meč. Tim dolazi do meč lopte na 6:4, ali je ne koristi, ali pravi mini brejk nas servis Medvedeva i osvaja set i meč sa 7:5.

Video: Krajinovićev revanš Timu: Srbin počistio trećeg igrača sveta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA