≫ 

Nadal prejak za Lajovića, Srbin video moć "Kralja šljake"

Španac ptvrdio klasu

  • 3
Dušan Lajović

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal demonstrirao je silu protiv Dušana Lajovića u osmini finala turnria u Rimu, savladao je Srbina rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:3, pa će u četvrtfinale na Dijega Švarcmana.

Lajović je samo sporadično parirao favorizovanom Nadalu što je bilo nedovoljno da ugrozi pobedu "Kralja šljake" koji deluje prilično naoštreno, motivisano i gladno da se popne na tron u Večnom gradu.

Najbolji period meča za Lajovića bio je drugi set, od momenta kada je Nadal poveo 4:0, i sve to posle lagano dobijenog prvog seta 6:1.

Nije bilo prijatno Dušanu, bio je poljuljan serijom gemova u korist strašnog Nadala, prednost je rasla, ali je Srbin ipak pronašao rezervi za odgovor.

Dušan je uzdrmao Španca sa tri vezana gema i prilazak na 3:4, imao je i deficit 30:40 na servis Nadala koji je, ipak, uspeo da odbije najjači nalet našeg tensiera i na kraju mirno provede meč u svoju korist.

- Nije bilo lako, imao sam težak početak meča, bilo je dosta dugih poena, ali sam srećan kako je sve na kraju prošlo. Znam da dušan ume da odigra sjajno, ima odličan spin, znao sam da moram da budem konstantan i da ne dozvolim da igra iz dubine - bili su prvi utisci Nadala posle meča.

Srbija je tako u jednom danu ostala bez dvojice predstavnika u Rimu, pošto je prethodno Krajinovića eliminisao Novak Đoković.

(2. SET) Dušan Lajović - Rafael Nadal 0:2 (1:6, 3:6)

 

II SET

Stiže i treći uzastopni gem za našeg tenisera koj iigra sjajno u ovim trenucima. Nekoliko vrhunskih poteza na svoj servis izveo je Lajović, dozvolio Nadalu samo jedna poen, smanjio vođstvo rivala na 3:4.

Budi se Lajović - da li je kasno? Vezao je dva gema naš teniser, brejknuo je Nadala za 2:4, ali je i dalje to ubedljiva prednost za Španca.

Već je 4:0 za Španca, Lajović je naglo pao posle solidnih 25 minuta prvog seta, sve psoe lprotiče u znaku njegovog rivala

Lagano Nadal rešava situacije protiv Lajpovića, vidi se razlika u klasi, otud i rutinskih 2:0 u povoju drugog dela igre.

I SET

Potpuna dominacija Nadala, kao da je ubacio u "petu brzinu" Španac. Srbin je u inferiornoj poziciji, gubi poen za poenom...

Maratonski gem odigrali su Srbin i Španac, trajao je 13 minuta i nažalost se završio u korist Nadala, koji je ponovo "brejknuo" našeg tensiera, za novih dva razlike u gemovima.

Prvi gem je lagano dobio "kralj šljake", poveo je sa 40:0 i samo jedan poen potom izgubio od Lajovića.

Potom je napravio brejk, na koji je 25. igrač sveta uzvratio silovito, ostavio je Nadala bez poena pri servisu!

 

Video: Prvi snimak Novaka posle diskvalifikacije: Srećan sam na šljaci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    18. septembar 2020 | 23:18

    Побогу, зар има неког ко је и помислио да ће бити другачије!????

  • Toza NS

    18. septembar 2020 | 20:02

    Ovaj naš veze s vezom..

  • Toza NS

    18. septembar 2020 | 20:12

    Evo sramota me je umesto njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA