≫ 

Novak se namučio kao Isus za polufinale Rima, Nemac ga iscedio, pa kapitulirao!

Srbin posle tri seta završio posao, naredni rival Norvežanin Kasper Rud

  • 14
Novak Đoković

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu, pošto je u dva seta bio bolji od Nemca Dominika Kepfera - 6:3, 4:6, 6:3, posle iscrpljujućih dva sata i 12 minuta borbe po rimskom suncu.

Bio je ovo Novakov prvi međusobni duel sa 97. teniserom sveta, a u narednoj rundi će igrati sa Norvežaninom Kasperom Rudom koji je "preokrenuo" Matea Beretinija i preko taj brejka stigao do svog prvog polufinala na Mastersima.

Za drugi polufinalni par tokom dana boriće se Denis Šapovalov - Grigor Dimitrov i Rafael Nadal - Dijego Švarcman.

Što se tiče Novakovog meča sa Kepferom, vredi pomenuti da je to bila najslabija partija Srbina u Rumu - mada tako nije izgledalo na početku. Srbin je ispoljavao nervozu od sredine prvog seta, u drugom je čak i polomio reket.

 

Ipak, Đoković je kao tajfun otvorio meč protiv kvalifikanta Kepfera i posle 18 minuta vodio je sa 3:0. Zatim je rivalu uzeo još jedan brejk, poveo sa 4:0 i sve je mirisalo na katastrofu Nemca.

Međutim, u tom trenutku se desio neverovatan pad srpskog tenisera kom ništa nije polazilo za rukom. Greške su bile sve učestalije, forhend ga je izdao, a Nemac je to iskoristio i vratio oba brejka.

Novak Djokovic

Foto: Tanjug/AP

Ali, kada je trebalo da servira za 4:4, Đoković je pokazao taj svoj kvalitet i po treći put je uzeo servis Kepferu - 5:3. Zatim je posle 38 minuta uspeo da iskoristi i prvu set loptu, iako je u jednom trenutku bilo 30:30.

Slično kao u prvom, tako je Novak i drugi set otvorio uz oduzimanje servisa rivalu. Poveo je sa 2:0, imao i dve brejk lopte u trećem gemu, ali se Kepfer izvukao tako što je Srbin loše riternirao u tim trenucima.

Iako je sve "išlo na njegovu vodenicu" u tim trenucima, na licu Novaka Đokovića jasno se videla nervoza iz poena u poen što je rezultirao da Nemac dobije tri vezane brejk lopte u šestom gemu i izjednači na 3:3. Tom prilikom je naterao i Novaka da razbije reket i još jednom ispolji tu svoju nervozu.

Kepferu to kao da je dalo krila i sa nekoliko odličnih poteza poveo je sa 4:3 u gemovima i još jednom potvrdio da Nole definitivno igra svoj najslabiji meč u Rimu. Pogotovo što je u devetom gemu Nemac spasio dve brejk lopte.

Valja pomenuti da je Novak protv Nemca danas iskoristio tek šest od 21 brejk prilike!

Novak Djokovic

Foto: Tanjug/AP

Nemački teniser iskoristio je loše izdanje našeg asa da izjedanči u setovima, mada ni tada nije bilo bojazni da stavri mogu krenuti još neprijatnijim tokom po Novaka. Jednostavno, Srbin je prejak za kalibar igrača kao što je Kapfer, uz, naravno, svo poštovanje prema rivalu. Čekalo se samo da Nole "klikne" i prelomi meč, a to se konačno desilo u trećem gemu seta odluke.

Novak je "brejknuo" rivala za 2:1, potom lagano došao do 3:1, i do kraja, uz minimalno trzavica zatvorio meč u svoju kroist.

ĐOKOVIĆ - KEPFER 2:1 (6:3, 4:6, 6:3)

Tok meča:

 

III set

4:3 - Vozi Novak odlično kroz ovaj set, vodi i ima prednost brejka, ali moraće dobro da se oznoji, kao što je i do sada, kako bi slomio Nemca. Odlična partija Kepfera.

3:2 - Održava Nole brejk vođstva, vlada situacijom, ali Kepfer je uporan i najmaneje opuštanje može biti kobno pred finiš meča. 

2:1 - Podatak koji brine pred ključni deo meča: Novak nije iskroistio devet uzastopnih brejk prilika, tek desetu jeste, i te kako važnu, za vođstvo u trećem setu. 

II set:

4:6 - Ne ide Đokovića, i to je jasno. Kepfer je izjednačio 1:1 u setovima.

4:5 - Neverovatno! Đoković je imao dve brejk lopte i tri izjednačenja, mogao je da završi posao.

4:4 - Izjednačio je Đoković, mada je opet imao problema sa razigranim Nemcom.

3:4 - Veliku dramu smo videli u sedmom gemu u kom se Kepfer nekako izvukao i prvi put poveo na meču.

3:3 - Nervozan je Đoković, Kepfer je vratio brejk i naterao Srbina da razbije reket.

 

3:1 - Opet je Đoković nešto stao, te je dozvolio rivalu da ozbiljno pripreti. Međutim, dobro je odservirao na 40:30 i posle toga rešio gem u svoju korist.

2:1 - Imao je Đoković dve brejk lopte da verovatno i reši meč, ali je slabo riternirao i dozvolio Nemcu da smanji rezultat.

2:0 - Bio je Novak sigiran na svoj servis i uz male poteškoće je potvrdio ranije uzeti brejk.

1:0 - BREJK NOVAKA! Đoković je odlično otvorio drugi set i sa nulom uzeo brejk Kepferu.

I set:

6:3 - Mučio se Novak na svoj servis, bilo je 30:30, ali je posle 38 minuta iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1:0.

5:3 - BREJK NOVAKA! Prekinuo je Đoković mučenje i još jednom je uzeo servis rivalu.

4:3 - NEMAC SE VRAĆA U IGRU! Šta se dešava sa Đokovićem? Vodio je sa 4:0, sada je 4:3, novi brejk Kepfera.

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

4:2 - Stigao je Kepfer i do drugog gema, izgleda da se malo opustio, što Nemac koristi.

4:1 - VRAĆA NEMAC BREJK! Pomalo neočekivano Kepfer stiže do svog prvog gema na meču, kada se činilo da će možda i sa nulom izgubiti set.

4:0 - JOŠ JEDAN BREJK ĐOKOVIĆA! Nije se Đoković ni oznojio, a na semaforu je već stajalo 4:0 za njega. Prvu brejk loptu nije iskoristio, drugu jeste.

3:0 - Odlično Đoković čita Nemca i njegovu igru, tako da mu stizanje lopti ne predstavlja nikakav problem. Bez problema uzet još jedan gem, treći posle 12 minuta.

2:0 - BREJK NOVAKA! Dobar "dropšot" doneo je Đokoviću vođstvo od 30:15, da bi zatim Srbin došao i dve brejk lopte posle forhenda. Međutim, Nemac je uspeo da stigne do izjednačenja, spasi i treću brejk loptu, ali ne i četvrtu.

1:0 - Nije Đoković nije imao nikakvih problema u uvodnom gemu meča, dobio ga je sa nulom.

Najava meča:

 

Njih dvojica se do sada nikada nisu međusobno sastajali, mada je 97. igrač sveta svojevremeno igrao sa Srbima. Podsetimo, prošle godine je kao 130. na rang listi izbacio Filipa Krajinovića sa Vimbldona.

Đokoviću je ovo, inače ukupno 14. pojavljivanje u četvrtfinalu Rima - turnira koji je do sada četiri puta osvajao, poslednji put još 2015. godine.

Ukoliko pobedi Kepfera, a trebalo bi s obzirom na to da je veliki favorit, Đoković će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Mateo Beretini - Kasper Rud.

Za drugo polufinale tokom dana boriće se Denis Šapovalov - Grigor Dimitrov i Rafael Nadal - Dijego Švarcman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ramaro

    19. septembar 2020 | 18:24

    A sta reci na perfidnu provokaciju sudije kada je rekao GEM FEDERER, a zatim se ispravio i rekao GEM DJOKOVIC. Pitam se dali je slucajno ili sa namerom da mu testiraju nervni sistem. Zaista bedno i jadno da jadmije ne moze biti.

  • Nole pazi

    19. septembar 2020 | 16:05

    Mogao je damper da odskoci i pogodi sudiju u oko

  • Keka

    19. septembar 2020 | 16:52

    Ko se mucio?Dao Nemcu da se ponada da ce se ponoviti Njuork .Neda se Nole idemo ka tituli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA