≫ 

Đoković superiorno do finala Rima: Nole isprašio Nadalovog "učenika"

Srpski teniser pokazao klasu u duelu sa mladim Norvežaninom

  • 17
Novak Djokovic

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se plasirao se u svoje 10. finale Mastersa u Rimu gde će pokušati da osvoji 5. titulu.

Đoković je pobedio Kaspera Ruda iz Norveške sa 2:0 (7:5, 6:3) i sada ima lepu priliku da napadne petu titulu, pogotovo posle ispadanja Rafaela Nadala.

Meč je bio zanimljiv i neizvestan, Novak je ponovo imao raspravu sa sudijom oko spornih detalja na kraju prvog seta, a koliko se borio mladi Kasper Rud govori i podatak da je spasao čak dve meč lopte u finišu meča na svoj servis.

Osim toga Rud trenira u Akademiji Rafaela Nadala, tako da gaji taj isti stil igre na šljaci kao i Španac, pa je Novak morao da se prilagođava sve vreme.

Đoković će u finalu igrati sa pobednikom duela Švarcman/Šapovalov koji je na programu kasnije.

Prvi set je protekao u blagoj dominaciji Norvežanina koji je imao 3:1 i 5:3 tri set lopte na raspolaganju, ali mentalna snaga Novaka Đokovića je ponovo došla do izražaja.  Nole je upravo u tom segmentu najbolji i sada je to pokazao.

Novak Đoković

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Uspeva da se vrati u meč i da uzme brejk i dođe do 5:5, a onda spasava tri brejk lopte za 6:5. Na kraju slomljenio Rud ponovo gubi servis i Novak sa 7:5 osvaja prvi set.

U drugom setu kvalitet i fizička snaga Đokovića dolazi do izražaja. To se videlo po as udarcima našeg tenisera koje je servirao kad god je bilo teško u prilikama rivala za brejk koje je Norvežanin imao na 2:2.

Novak Đoković

Noletova rasprava sa sudijom na kraju prvog seta Foto: Twitter/livetennis

Ali kao po pravilu, tada protivnik koji ne iskoristi takvu priliku padne i izgubi servis, pa je Novak brejkom došao do 3:2, a zatim i lako do 4:2 na svoj servis bez izgubljenog poena.

Novi brejk Novaka potvrdio je apsolutnu dominaciju u ovom setu i snagu i kvalitet koji ima najbolji na svetu. Poveo je 5:2, a Rud je uspeo samo da na svoj servis i to jedva, spasivši dve meč lopte, produži malo vreme na terenu i izgubi sa 6:3.

TOK MEČA

II SET

6:3 KRAJ MEČA

5:3 Imao je Novak dve meč lopte u ovom gemu, ali se mladi Rud borio kao lav i zaslužio je da izbori još jedan gem. Ponovo je viđe dugačak gem od preko 10 minuta.

5:2 Đoković potvrđuje brejkk i dolazi na gem od pobede.

4:2 Đoković podiže nivo igre i pravi brejk u pravom momentu i to sa nulom. Sada ima priliku da još potvrdi brejk i poveća prednost.

3:2 Novak i dalje drži prednost svog servisa i održava vođstvo..

2:2 Rud nastavlja u dobrom ritmu i koristi svoj servis za osvajanje brzog gema.

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

2:1 Ponovo dugaćak gem, više od 10 minuta igre, a Norvežanin je čak 4 puta imao priliku da oduzme servis Đokoviću. Ipak, naš as je servirao odlično i spasao sve četiri.

1:1  Dugo se igrao ovaj gem skoro 10 minuta, a Đoković je imao dve brejk lopte i priliku da na startu stekne prednost, ali je propustio.

1:0 Đoković otvara drugi set dobro na svoj servis, ali je prethodno imao malu raspravu sa sudijom, ali sa onim glavnim u stolici, a ne linijskim.

 

I SET

7:5 Ključni brejk Đokovića  na 5:5 bio je ključni za preokret i uzimanje seta. Mada je Rud imao tri brejk lopte na 6:5, ali naš as je usepo da se izvuče.

5:5 Novak spasao dve set lopte i vratio brejk!Rud koristi poklon sudije, grešku Novaka i svoje dobre servise da dođe do dve set lopte, ali Novak igra dva izuzetna poena i dolazi do izjednačenja.

Novak Đoković statistika

Printskrin: Sport klub

3:5 igra Rud odlično, sve mu funkcioniše. Ponovo, kao i u gotovo svakom gemu do sada, za minut dolazi do 30:0. Ovog puta naredna dva poena ne pripadaju Đokoviću, pa Norvežanin dolazi na gem od osvajanja prvog seta.

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

1:3 Potvrđuje brejk Norvežanin, ali zahvaljujući greškama Đokovića, koji nije na svom nivou još uvek. Mora da se podigne ukoliko želi da učini meč neizvesnim i ode u finale

1:2 Koristi priliku i slabiji start Đokovića mladi norvežanin i uzima brpi brejk na meču. Novak se muči sa servisom i to koristi rival i sada je stekao prvu prednost.

1:0 Novak je bio prvi na servisu, ali nije počeo dobro i rival je imao 0:30. Međutim, usledio je as, pa jedna dobra razmena i srpski teniser je brzo preokrenuo i uzeo prvi gem.

Foro Italiko Masters Rim

Na meču je dozvoljeno i da bude 1000 gledalaca Printskrin: Sport klub

Takođe, prvi je Norvežanin koji je ušao u polufinale ATP turnira Masters serije 1000. Podsetimo da je italijanska vlada dozvolila da na polufinalu i finalu bude do 1000 gledalaca.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    20. septembar 2020 | 16:11

    I sudci su protiv Novaka od kad ga pratim, a to je od kad je na TV, ali ni jedan nije ovako drastično krao Đokovića...kao i ono kad su rekli da je iz besa udario linijskog sudiju u vrat,šta je bila čista laž...udružio se čitav ATP u krojenju pobednika, rušenju Đokovića...

  • Marko cg primorje

    20. septembar 2020 | 16:06

    Idemooooo

  • Boža zemunac

    20. septembar 2020 | 16:59

    BRAVO NOLE SRBINE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA