Zašto Rim toliko znači Novaku, posle onakvog izbacivanja sa US Opena? Ovaj potez dugo nismo videli!

Očigledno je Đoković odabrao samo posebne turnire na kojima ovako pozdravlja navijače

  • 3

Novak Đoković od 17 časova igra finale Mastersa u Rimu, gde mu je protivnik Argentinac Dijego Švarcman.

Najbolji teniser sveta je nastavio niz nepobedivosti u 2020. godini i jedini put kada je sprečen da slavi bilo je u 4. kolu US Opena protiv Pabla Karenja Buste, kada je diskvalifikovan jer je slučajno pogodio linijskog sudiju Lauru Klark.

Ukoliko slavi u Rimu, Novak će popraviti svoj bodovni saldo na ATP listi i uvećaće prednost u odnosu na Nadala i stvoriće dodatnu zalihu za napad na večni rekord Rodžera Federera po broju nedelja na 1. mestu ATP liste. Već je u tome prevazišao svog idola Pita Samprasa i sada ima jednu nedelju više od njega.

Novak je u Rimu dočekan srdačno uz toplotu i otvorenos srce Italijana, koji nisu zaboravili šta je uradio za ovu zemlju kada je najteže pogođena u prvom talasu korona virusa, kada je donirao milion evra bolnici u Bergamu.

Novak Đoković, Masters Rim Novak je dodirnuo šljaku posle plasmana u finale i emotivno pozdravio publiku u Rimu; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Zato i ne čudi što smo posle dugo vremena videli Novaka kako otpozdravlja navijače otvorenog srca, šaljući im ljubav na taj način, za pruženu podršku tokom duela polufinala protiv Norvežanina Ruda.

Novak je ranije tu praksu imao na svim turnirima, ali nakon što je publika na mnogim mestima zdušno navijala za protivnika, odlučio je da to ne radi svuda, već samo tamo gde tako i oseća.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
❤️ 🎨: @aladin_tabakovic #nolefamОбјава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана

Rim je očigledno mesto u kojem se oseća tako, grad koji voli i u kojem je voljen.

Zato smo posle duže pauze konačno videli Novaka kako "šalje ljubav" ka tribinama, a sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama, gde ističe ljubav prema Rimu, kao i u porukama na kameri, ta ljubav i podrška mu služe kao dodatno gorivo nakon što je na onakav način izbačen sa US Opena, uz napade i osude u zapadnim medijima, koji se trude i sada tokom njegovih igara u Rimu da ga dodatno sputaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    21. septembar 2020 | 15:40

    Izgleda da žele da ga ruše, nakon US Opena,nakon laži da je besno ispalio lopticu i pogodio linijskog sudiju,sada u Rimu u polufinalu sudac donosio odluke u korist Ruda...srećom šta je Đoković bio smireniji,inače bi izgubio meč nerviranjem i gubitkom koncentracije šta je neminovno ovakvim odlukama sudca...baš me zanima ko će suditi finale...

  • vuk

    21. septembar 2020 | 18:38

    zato sto italijani najvise vole i cene novaka u evropi (zapadnoj evropi)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA