Novak je samo klimao glavom uz osmeh dok je slušao pitanje o rušenju dva velika rekorda Federera

Svestan je Đoković da je blizu cilja i ističe da je sposoban da ih ostvari

  • 5
Novak Đoković Printskrin: Youtube/Djoker Nole

Novak Đoković je održao interesantnu konferenciju za novinare nakon osvajanja Mastersa u Rimu, što je bio njegov rekordan Masters trofej čime je pretekao Nadala na večnoj listi.

Pored toga, Novak je oborio još neke rekorde, ali pred njim su dva glavna, za koje je nekoliko puta isticao da su mu prioritet. Upravo to pitanje postavljeno mu je i ovoga puta na konferenciji, o dva najveća rekorda koja su trenutno u rukama Rodžera Federera - broj Grend slemova i broj nedelja na 1. mestu na rang listi.

Dok je slušao pitanje o tome kako će napasti Federerove rekorde i kako je već po broju nedelja na 1. mestu pretekao svog idola Pita Samprasa, Novak je samo klimao glavom, blago se smešio, pa odgovorio sa mnogo samopouzdanja.

- Nadavno da sam svestan broja nedelja, ne znam tačan broj i datum, ali znam da bi to moglo da se desi u prvoj četvrtini sledeće godine, ako ja sačuvam broj 1. Prišao sam blizu u dobroj sam poziciji, dobro igram, zdrav sam što je veoma dobro.

- Da, to su dva glavna profesionalna cilja koja imam pred sobom. Broj 1 na večnoj listi je na horizontu, treba da dam sve od sebe što mogu da dam u narednom periodu da postignem to.

- Nakon toga, treba da se fokusiram na Grend slemove, takođe i na Masterse, ali Grend slemovi su najveći i najvažniji događaji. Videćemo, ne mogu da idemo mnogo u budućnost, jer ne znamo kako će se situacija odvijati dalje, ne znamo šta nam sve donose godine, jer smo sada osetili nešto neobično. Kao što sam rekao, osećam se sposobnim da ostvarim te ciljeve - rekao je Đoković.

Video: Novak Đoković je pokorio Rim, osvojio svoju petu titulu u večnom gradu i stigao do 36.Masters titule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA